Suklaasta paljastui huikea terveyshyöty

shutterstock_331117940
Shutterstock

No niin, suklaaholistit – jälleen yksi hyvä syy syödä lisää suklaata! Tuoreen tutkimuksen mukaan herkun sisältämät flavonoidit auttavat petraamaan urheilusuoritusta. 

Ah, suklaa! Tämä herkku on totuttu ajattelemaan syntisenä suupalana, jonka syömistä pitäisi vältellä. Joidenkin tutkimusten mukaan sen sisältämät flavonoidit kuitenkin tekevät meistä parempia juoksijoita, pyöräilijöitä ja tennispelaajia. 

Flavonoidit lisäävät nitriitin määrää kehossamme, mikä vaikuttaa suotuisasti hapenottokykyymme. Tämä taas parantaa aerobista kestävyyttämme. Eräässä tutkimuksessa pyöräilijät nauttivat 40 grammaa tummaa suklaata päivässä, mikä lisäsi heidän kestävyytään enemmän kuin niiden koehenkilöiden, jotka söivät saman verran valkoista suklaata. 

Toisen tutkimuksen mukaan taas jalkapalloilijoiden kolesteroli- ja verenpainetulokset olivat paremmat kahden viikon säännöllisen 40 gramman suklaa-annoksen jälkeen.

Valitettavasti tulokset näyttäisivät olevan suotuisia vain nauttimalla 40 gramman kokoisia annoksia. Koko levyn vetäminen kerralla ei siis välttämättä tee hyvä aerobiselle kunnolle, eikä varsinkaan vyötärölinjalle. 

***




Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!