No niin, suklaaholistit – jälleen yksi hyvä syy syödä lisää suklaata! Tuoreen tutkimuksen mukaan herkun sisältämät flavonoidit auttavat petraamaan urheilusuoritusta.
Ah, suklaa! Tämä herkku on totuttu ajattelemaan syntisenä suupalana, jonka syömistä pitäisi vältellä. Joidenkin tutkimusten mukaan sen sisältämät flavonoidit kuitenkin tekevät meistä parempia juoksijoita, pyöräilijöitä ja tennispelaajia.
Flavonoidit lisäävät nitriitin määrää kehossamme, mikä vaikuttaa suotuisasti hapenottokykyymme. Tämä taas parantaa aerobista kestävyyttämme. Eräässä tutkimuksessa pyöräilijät nauttivat 40 grammaa tummaa suklaata päivässä, mikä lisäsi heidän kestävyytään enemmän kuin niiden koehenkilöiden, jotka söivät saman verran valkoista suklaata.
Toisen tutkimuksen mukaan taas jalkapalloilijoiden kolesteroli- ja verenpainetulokset olivat paremmat kahden viikon säännöllisen 40 gramman suklaa-annoksen jälkeen.
Valitettavasti tulokset näyttäisivät olevan suotuisia vain nauttimalla 40 gramman kokoisia annoksia. Koko levyn vetäminen kerralla ei siis välttämättä tee hyvä aerobiselle kunnolle, eikä varsinkaan vyötärölinjalle.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.