Stressaako? Syö suklaata – se tekee sinusta tutkitusti onnellisemman!

tumma suklaa
Tumma suklaa tekee tutkitusti iloiseksi, Shutterstock

Tumman suklaan syöminen vähentää tutkitusti stressiä ja tekee iloiseksi. 

Video: Helppo mutakakku syntyy mikrossa muutamassa minuutissa. 

Seuraavan kerran kun stressi painaa päälle, nappaa suuhusi ensiapuun muutama suklaapala. Uusi tutkimus nimittäin osoittaa, että suklaan syöminen saattaa todella auttaa pääsemään irti stressistä. 

Kalifornialaisessa Adventist Health Sciences Centre -yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että suklaa tekee hyvää sekä mielelle että fyysiselle terveydelle. 

Hyötyä jo tavallisen kokoisesta suklaapatukasta 

Kahta tutkimusta analysoidessaan tutkijat tulivat siihen tulokseen, että tumman, yli 70 prosenttisen suklaan nauttiminen auttaa laskemaan niin stressitasoja kuin tulehdusarvoja. Tämän lisäksi tutkija totesivat suklaan sisältämien flavonoidien parantava mielialaa, muistia ja vastustuskykyä, mutta myös vähentävän sydänsairauksien riskiä.

SUKLAAHERKKUJA, JOITA KANNATTAA EHDOTTOMASTI KOKEILLA: Suklainen nutella-brownie, kolmen ainesosan suklaakakku, suklaajuustokakku

Näiden lisäksi tohtori Lee S. Berk kertoo, että mitä tummempi kaakaopitoisuus suklaassa on, sitä onnellisemmaksi itsesi sen syömisen jälkeen tunnet. Nämä löydökset vahvistavat entisestään sitä, minkä jo ehkä tiesitkin – suklaa on kenties paras keksintö maailmassa.

Saadaksesi suklaasta kaiken mahdollisen hyödyn irti, suklaata ei tarvitse syödä roppakaupalla, vaan jo tavallisen kokoinen suklaapatukka sisältää aimo annoksen terveydelle hyödyllisiä flavonoideja.

Nyt sinulla on tutkitusti hyvä syy nauttia suklaata aina silloinkun mieli on maassa tai stressi painaa päälle. 

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!