Stereotypia Suomesta pitää paikkansa: Tässä maalais-Alkojen myydyin tuote vuodesta toiseen

alko_viina
Ihmisten juomasuosikit eroavat huomattavasti paikkakunnan mukaan. Lehtikuva

Maalaiset juovat kirkasta alkoholia, kaupunkilaiset siemailevat laatuviinejä. MTV:n ruokasivusto Makuja.fi otti selvää pitääkö tämä yleinen uskomus todella paikkansa.

Eroavatko ihmisten juomatottumukset asuinpaikkakunnan mukaan? Makuja.fi-sivusto otti asiasta selvää ja vieraili Hausjärven maalaiskunnan Alkossa selvittämässä maaseudun väestön juomatottumuksia.

– Maalla väestö on usein ikääntyneempää, jolloin myös juomamieltymykset ovat erilaiset kuin suurissa kaupungeissa, kertoo Hausjärven Oitin Alkon myyjä Mervi Ajo.

Kaupungissa asiakaskunta on huomattavasti maaseutua laajempi, jolloin myös juomia kulutetaan tasaisemmin kaikista juomaryhmistä.

Myydyin tuote vuodesta toiseen

Muutamat stereotypiat pitävät hyvin paikkansa juomamieltymysten suhteen. 

– Kaupungeissa juodaan enemmän viinejä, täällä suositaan kirkkaita, Ajo toteaa.

Kirkkaat alkoholit ovat olleet Oitin Alkon myydyimpiä tuotteita vuodesta toiseen.

Vaikka viinien kulutus onkin maaseudulla vähäisempää, suuret juhlapyhät kasvattavat luonnollisesti myös näiden tuotteiden myyntiä.

– Jouluna ja pääsiäisenä viinien myynti kasvaa. Kyllä kesällä ihmiset grillaavat, mutta silloinkin ostetaan enimmäkseen oluita ja long drink -juomia.

Myös etelänaapuriin suuntautuvat alkoholin hakumatkat saattaavat verottaa Alkon myyntiä. 

"Trendien perässä ei juosta"

Lehdissä annettavat juomasuositukset ovat kysyttyä tavaraa ympäri Suomea. Myös Oitin Alkossa nämä suositut tuotteet loppuvat välillä hyllyistä. 

Muuten juomatrendien perässä ei juosta samalla tavalla kuin kaupungeissa. Esimerkiksi tällä hetkellä vallitseva ginitrendi ei Ajon mukaan ole suuremmin näkynyt myynneissä.

– Napue Giniä on muutaman kerran kysytty, mutta muuten suuret juomatrendit eivät näy täällä samalla tavalla kuin kaupungeissa, Ajo toteaa. 

Suomalainen Napue Gin valittiin taannoin maailman parhaaksi giniksi gin tonic -drinkkiin arvostetussa kilpailussa.

Juomamieltymyksiä ei voida kuitenkaan yleistää, vaan Alkon myyntisuosikit riippuvat täysin paitsi paikkakunnasta, mutta myös valikoimasta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja