Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Soup au pistou - ranskalainen kesäkeitto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 30.07.2014 21:43

Pistou-keitto oli yksi Provencen-reissun hätkähdyttävimpiä asioita. Koska sitä ei löytynyt mistään. Kenties tuo klassikkoruoka on kuin kesäkeitto Suomessa. Sitä on turha etsiä ravintoloista, mutta jokaisen mökkikeittiön kesässä sillä on vakiintunut rooli. Itse pistou-tahnaa kyllä löytyi lähinnä pastaan sekoitettuna. Italian puolelta saapunut pesto muuntui Ranskassa hivenen raikkaammaksi tahnaksi jättämällä pinjansiemenet pois. 

Pistou-keitto on keittiöpuutarhurin unelma. Siihen voi lisätä melkein kaikkea, mitä puutarhassa kasvaa. Keiton olennaisia raaka-aineita ovat kesäkurpitsa, sipuli, porkkana, pasta ja erilaiset pavut. Mukaan voi laittaa vaikkapa perunaa, tomaattia ja herneitä. Yrtit ovat yksi kivijalka, jonka muodostavat mm. bouquet garni -kimppu persiljasta, timjamista ja laakerinlehdestä. Sävyä kannattaa lisätä myös tuoreesta lisätimjamista ja vaikka oreganosta ja selleristä.

Pistou-keitto - Soup au Pistou

2 pientä kesäkurpitsaa, pilkottuna

2 porkkanaa, pilkottuna

2 sipulia, viipaleina (pilkoin varretkin mukaan)

200 g perunoita, pilkottuna

200 g erilaisia tai samanlaisia papuja, esim. valmispapusekoitus

kourallinen pientä pastaa, esim. ”rakettispaghettia” tai pientä macaronia

kourallinen tuoreita tai pakastettuja herneitä

2 tuoretta timjaminoksaa, lehdet riivittynä

1 bouquet garni -kimppu persiljasta timjamista ja laakerinlehdistä

pistouta (resepti alla)

suolaa

pippuria

(parmesaania tai pecorinoa)

Kiehauta isossa kattilassa 1,5 litraa vettä. Lisää sekaan porkkanat, sipulit, perunat ja yrtit. Laske lämpöä ja anna keiton porista hiljalleen 20 min. (Tee sillä välin pistou.) Lisää pavut, herneet, kesäkurpitsa ja pasta. Anna porista 10 min, kunnes pasta alkaa olla al dente. Maista ja mausta. Annostele keitto lautaselle, laita päälle pistou-tahnaa ja raasta päälle juustoa.

Pistou

6 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

basilika-puska

50 g parmesaania tai pecorinoa, raastettuna

1,5 dl neitsytoliiviöljyä

1 tl suolaa (maun mukaan)

mustapippuria

Jos käytät sähköistä silppuria, sekoita ainekset keskenään ja silppua karkeahkoksi tahnaksi. Jos morttelia, niin laita pohjalle valkosipulisilppu ja basilika. Survo ne tahnaksi. Lisää osa juustosta ja hiukan oliiviöljyä ja jatka survomista. Jatka juuston ja oliiviöljyn lisäämistä ja survomista, kunnes saat tömäkän, mutta mehevän tahnan. Sen ei kuulu olla hirveän valuvaa, joten kaikkea oliiviöljyä ei välttämättä tarvita. Mausta suolalla ja pippurilla, survo ne sekaan ja maista ja mausta.

Lisää aiheesta:

Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Kantarelli-kukkakaalirisotto tillilläTuoretomaattikeitto katkaravuillaFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan keraIntialainen voikana - syntisen hyvääLehtikaali-retiisi-fenkoli-ricottasalaatti
kasvisruokakeittokesäkesäkurpitsapapupistouranskalainen
resepti

Tuoreimmat aiheesta

kasvisruoka
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 06.09.201910:26
    kaali

    Colcannon – irlantilainen perunamuusi

  • 20.03.201915:00
    vegeburgeri

    Lahmacun-vegeburgeri

  • 15.01.201920:50
    risotto

    Voinen salviarisotto limellä

  • 06.12.201815:59
    rösti

    Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille