Sosiaalinen media valtaa ravintolat: Tarjoillaanko Suomessakin ruoka pian Instagram-ystävällisiltä lautasilta?

Instagram lautanen
Kuvakaappaus Firstwefeast.com: Intagram-ystävällinen lautanen takaa onnistuneen kuvan Firstwefeast

Sosiaalisessa mediassa jaettavat ruokakuvat eivät aina imartele ravintoloiden ruoka-annoksia. Ongelmaan on tullut ratkaisu, nimittäin Instagram-ystävälliset lautaset!

Ruokakuvien ottaminen hämyisässä ravintolassa voi olla vaikeaa. Ravintolat ovat onneksi alkaneet kiinnittämään huomiota myös tähän ongelmaan, ja vastaavat omalta osaltaan nykyajan haasteisiin. Maailmalta löytyy nimittäin ravintola, joka tarjoilee Instagram-kuvia varten suunniteltuja ruoka-annoksia.

Israelilainen viinitalo Carmel Winery ja Tel Avivissa sijaitseva ravintola Catit ovat lyöttäytyneet yhteen tarjoillakseen aivan uudenlaisia elämyksiä sosiaalisen median käyttäjille. Ravintola Catit on helmikuusta lähtien tarjoillut annoksia, jotka on suunniteltu erityisesti Instagram-kuvien ottamista varten. Elämystä kutsutaan nimellä Foodography.

Lautanen takaa täydellisen kuvan

Kauniit annokset tarjoillaan keramisti Adi Nissanin ruokakuvausta varten suunnitelluilta lautasilta.

Limbo-lautanen on muotoiltu niin, että lautasen yksi reunoista nousee taustaksi kuvattavalle ruoalle. Asiakkaiden ei enää tarvitse tuskailla huonon taustan kanssa, vaan ruokakuvista tulee aina täydellisiä.

Lautaseen on rakennettu myös puhelimen pystyssä pitävä tuki, jonka avulla kuvasta tulee lähes aina tarkka. Asiakkaan ei siis tarvitse olla huolissaan myöskään vapisevasta kädestä.

Toinen lautasmalli on nimeltään ”360”, joka nimensä mukaisesti pyörii ympäri. Pyörivän lautasen avulla asiakas voi ottaa videoita, tai etsiä aterialleen täydellisen kuvakulman. Puhelimelle suunniteltu tuki pitää kuvan vakaana.

Ravintola tarjoilee myös 155 dollaria maksavia erityisillallisia, joihin kuuluu viiden ruokalajin lisäksi valokuvaajan opastus ruokakuvien ottamiseen, sekä Instagram-ystävällinen astiasarja. 

Jäämme odottamaan milloin villitys rantautuu myös Suomeen. 

Lähde: firstwefeast.com, Buzzfeed

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja