Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sorsaa viherpippuri-timjami-kermakastikkeella lantun kera

Julkaistu 07.01.2018 20:35

Helppo sorsaresepti on kuin pippuripihvisoosi sorsalle. Sanoinko jo, että on myös nopea? Ja törkysen hyvä.

Sain taannoin kritiikkiä siitä, että mun julkaisemat reseptit olivat liian vaikeita, liian paljon aikaavieviä yms. Otin onkeeni. Tiesin toki, että helpoimpia crowd pleasereita olisivat vartin arkiruoat pastakärjellä. Mutta koska ne eivät ole oman arkeni ydintä, ne eivät ole myöskään tämän blogin. Mutta lähdin joka tapauksessa postailemaan helpommin arkeen mahtuvia ruokaohjeita.

Huomasin, etten ole vähään aikaan julkaissut erityisen fiiniä reseptiä. Tänään syömäni ei myöskään sellaista ollut, mutta riista tuo aina oman lisänsä henkiseen (itse ammuttu) tai taloudelliseen (tehotuotettua kalliimpi kilohinta tiskissä) hienouteen ruoassa.

Sorsani maksoi kauppahallin tiskissä 16 euroa. Pidän sitä erittäin kohtuullisena panostuksena kuluttajalle, joka ei halua suorittaa metsästyskorttia, hankkia vermeitä ja aseita, kasvattaa koiraa metsästykseen ja herätä aamuyöstä kökkimään metsänreunaan haulikon kanssa palaten usein kotiin tyhjin käsin.

Tämän reseptin vahvuus on herkullisen maun lisäksi sen helppous. Pilkot sorsan, ruskistat osat ja laitat hautumaan kermaiseen kastikkeeseen.

Höysteeksi käytin joulusta tähteeksi jääneet lantut, jotka toimivat kimppaan erittäin hyvin. Keitetään ja paistetaan timjamilla ja hunajalla maustaen.

VINKKI! Älä vaan heitä sorsan rankaa menemään pilkottuasi lihapalat syötäväksi. Parhaillaan keittelen niistä maukasta lientä. Ranka veteen, mukaan juureksia ja muita kasviksia, mustapippuria, suolaa ja yrttejä. Ei oo niin tarkkaa. Keittele pari tuntia hiljalleen ja on upea liemi koossa.

VINKKI 2! Katso myös muut riistareseptit.

Sorsaa kermaisella timjami-viherpippurikastikkeella ja lantulla
4 hlölle
2 patavalmista sorsaa
2 rkl kasviöljyä
2 rkl soijaa
1 dl viherpippureita (n. 50 g)
5 dl kuohukermaa
1 puntti timjamia (jätä
suolaa

lanttua (1/hlö)
voita
timjamia
hunajaa
suolaa

OHJE: Viipaloi kuoritut lantut 5 mm siivuiksi. Keitä ne suolatussa vedessä al denteksi.

Paloittele sorsa kuten paloittelisit broilerin eli koivet ja siivet, rintafileet ja loput lihamakupalat irti. Keittele lopuista liemi.

Nypi kolmanneksesta timjamista lehdet irti.

Mausta sorsapalat suolalla. Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Ruskista sorsapaloja kauttaaltaan.

Laske lämpöä miedolle ja lisää sorsapalojen päälle soijaa. Anna porista hiljalleen pari minuuttia. Raaputa puulastalla pannun pohjasta kaikki maut mukaan. Lisää sekaan viherpippurit, kerma ja timjamivarret (säästä irrotetut lehdet loppuun). Anna hautua hiljalleen 25 min.

Sorsan kypsyessä paista lantut. Kuumenna pannu keskilämmölle, lisää voita ja laita lantut paistumaan. Lisää mukaan timjamia ja lorauta lanttujen pinnalle hiukan hunajaa. Anna kypsyä kypsiksi.

Annostele sorsaa ja lanttua lautaselle, kaavi päälle kastiketta ja ripottele päälle timjaminlehtiä.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuCarnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessaSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Moussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Paella seitan-chorizolla ja katkaravuillaHäränhäntä-ragú - lihakastike täynnä syvää rakkautta
riistasorsariistareseptireseptilanttu

Tuoreimmat aiheesta

riista
  • 13.01.201916:31
    lihapata

    Punaviininen hirvipata ja leipäkohokas - voimaa kylmyyteen

  • 14.10.201816:33
    resepti

    Riistapata linsseillä ja rakuunalla

  • 17.09.201821:13
    hirvi

    Appelsiininen hirvipata piparjuurimykyillä

  • 15.11.201718:29
    burgeri

    Hirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston kera

  • 23.04.201719:55
    resepti

    Täydellinen metson rintafilee paistettuna