Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Sopii suolaisiin ruokiin " – löytyyhän kotoasi taloussokerin lisäksi tätä sokeria?

Suomessa on nykyään tarjolla valtavasti erilaisia sokerivaihtoehtoja.
Suomessa on nykyään tarjolla valtavasti erilaisia sokerivaihtoehtoja.Shutterstock
Julkaistu 20.05.2016 13:06

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että tietty sokerilaatu tuo erityisen miellyttävän maun useampiin suolaisiin ruokiin, kun sitä lisää valmistusvaiheessa aavistuksen ruokaan?

Ravintola Demon ja Ravintola Groteskin perustaja Teemu Aura vinkkasi Makuja.fi:lle, että muscovado-sokeri on erinomainen lisä muun muassa jauhelihakastikkeeseen.

TIESITKÖ? Muscovado-sokeri on kosteaa, hienokiteistä ruokosokeria, jota ei ole puhdistettu samaan tapaan kuin esimerkiksi ruokokidesokeria. Muscovadon tumma väri ja lakritsainen maku tulee ruokosokerin melassista. Mitä tummempaa ruokosokeri on, sitä vähemmän sitä on puhdistettu – ja sitä enemmän siinä on jäljellä melassia sekä kivennäis- ja hivenaineita

Lähde: Dansukker

– Tumma muscovado sopii suolaisiin ruokiin paremmin, ku se ei ole niin makeaa kuin taloussokeri, Aura vinkkaa.

LUE MYÖS: Täydellisen jauhelihakastikkeen salainen raaka-aine – lisää tätä "ihan ripaus vain"!

Huippukokki kertoo itse käyttävänsä usein ruoanlaitossa nimenomaan muscovado-sokeria. 

– Se on ihan erilaista kuin taloussokeri. Samaan tapaan kuin vaalea siirappi eroaa tummasta siirapista, niin muscovadosokerissa on paljon enemmän makua – ja sen maku on hyvin erilainen, Aura kertoo.

Huolimatta siitä, että Aura suosittelee kokeilemaan muscovado-sokeria ruoanlaitossa, muistuttaa hän, että taloussokeri on jokaisen kotikeittiön kuivakaapin A ja O.

– Taloussokeri on kaikkein monipuolisin käyttää, koska sitä voi käyttää sellaisenaan tai karamellisoituna, Aura toteaa.

Lisää aiheesta:

Fariinisokeri, ruokosokeri, muscovado – tässä eri sokereiden erotVesimelonista saa paremman makuista nerokkaalla tavalla: "Kuin makunystyröilläsi olisi pirskeet suussa"Herkullinen lopputulos! Yllättävä ainesosa tekee munakokkelistasi entistäkin maukkaamman Onko sokerille terveellistä korviketta? Hyvänä pitämäsi vaihtoehto voi olla jopa huonompiUusi drinkkivillitys leviää: Hyödynnä viiniä uudella tapaa!Korvaatko sokerin hunajalla terveyshyötyjen toivossa? Ihan turhaan!
SokeriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sokeri
  • 25.9.15:56
    Verot

    Hallitukselta limpsalinjaus: Mitä enemmän sokeria, sitä enemmän veroa

  • 31.7.20:12
    Makeiset

    Amerikkalaislehti: Karkkia kannattaisi syödä "kuten ruotsalaiset"

  • 21.5.06:28
    Ravitsemus

    Paljonko syöt sokeria päivässä? Suositusten mukainen määrä tulee täyteen nopeasti

  • 12.5.07:44
    Juomat

    Kohtuukäyttäjänkin tulee tietää nämä faktat energiajuomista

  • 3.5.17:33
    Juomat

    Onko terveyden kannalta merkitystä, valitseeko sokeroidun vai sokeroimattoman energiajuoman?