Somevaikuttajat kinusivat ilmaisia annoksia – 50 000 euroa menettäneeltä ravintolalta täystyrmäys: "Oletteko huomanneet, että meneillään on pandemia?"

0:46 Yhdysvaltalainen ruokakriitikko avasi gourmet-ravintolan maaoraville

Espanjan Barcelonassa sijaitseva suosittu ravintola sai somevaikuttajilta ehdotuksen, joka koettiin loukkaavaksi koronan runtelemalalla alalla. Tapauksesta kertoo muun muassa uutiskanava Fox.

Videolla: Ruokakriitikko avasi ravintolan maaoraville.

Espanjalaisravintola Topik kerää sympatiaa ja kiitosta Twitterissä, kun sen edustajat julkaisivat tekstin liittyen somevaikuttajien yhteistyöpyyntöihin korona-aikana. Ravintolan edustajien mukaan muutama Instagramista tuttu somevaikuttaja lähestyi heitä viestein ja pyysi "ilmaista illallista". Roberta- ja Mikel -nimiset somettajat tarjosivat vastineeksi kuva- ja videonäkyvyyttä Instagram-tileillään. 

– Kuten tiedätte, näkyvyys somekanavilla on tänä päivänä oleellista uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi. Ravintolanne näkyminen meidän somekanavissamme on hieno mahdollisuus saada uusia asiakkaita, somevaikuttajat kirjoittivat ravintolan julkaisemien näyttökuvien perusteella.

Kaksikko kertoi omaavansa 22 000 seuraajaa ja saavansa keskimäärin 1000 tykkäystä per julkaistu kuva. 

"Luuletteko, että haluan kutsua jonkun syömään ilmaiseksi tällä hetkellä?"

Tämän tyyppiset yhteistyöt ravintoloiden ja somevaikuttajien välillä ovat hyvin yleisiä niin maailmalla kuin Suomessakin. Osa ravintoloista kokee ne hyödyllisiksi ja hyväksi tavaksi mainostaa, toisten mielestä ilmaisten annosten jakaminen näkyvyyttä vastaan on täysin turhaa. Joka tapauksessa, koronavuonna 2020 Robertan ja Mikelin pyyntöä ei otettu vastaan riemusta kiljuen. Topik-ravintolan edustajat tyrmäsivät vaikuttajien ehdotuksen täysin.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Oletteko huomanneet, että meneillään on pandemia, ja että Barcelonassa ravintolat saavat ottaa vain 30 prosenttia asiakasmäärästä rajoitetuin kellonajoin? Sanon tämän, koska mielestäni pyyntönne edustaa empatian puutetta, Topikin espanjankielisessä päivityksessä todetaan.

Ravintolan edustajat muistuttivat myös, että moni paikan työntekijöistä on tällä hetkellä lomautettuna Espanjan hallituksen ERTE-tukipaketin mukaisesti. 

– Olemme menettäneet 50 000 euroa rahaa maaliskuun jälkeen. Luuletteko, että haluan kutsua jonkun syömään ilmaiseksi tällä hetkellä?

Twitterissä Topik-ravintolan vastausta lähinnä kiiteltiin.

– Hyvä vastaus. Pandemian aikana tarvitaan solidaarisuutta ja vastuullisuutta. Jotkut eivät ole tätä ymmärtäneet, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi.

Osa kuitenkin toi esiin, että mainostaminen ei ole ravintoloille ilmaista, joten somevaikuttajat eivät varsinaisesti tehneet mitään moitittavaa. 

Lähde: Fox News

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja