Sokkomakutesti paljastaa: Tunnistaako kakkos- ja kolmosoluen eron todella mausta?
Makuja.fi otti selvää, erottaako kakkos- ja kolmosoluen sokkomakutestissä.
Keskustapuolueen halu siirtää yli 3,7 prosenttia alkoholia sisältävien juomien myynti Alkoon on herättänyt paljon keskustelua. Tämä johtaisi todennäköisesti kakkosoluen myynnin kasvuun. Makuja.fi otti selvää, maistaako tavallinen kuluttaja todella eron kolmos- ja kakkosoluessa.
"Tummempi väri hämää, mutta kyllä tämä on kakkosta"
Makutestissä keskustelua herätti heti alkuun tuotteiden väriero. Testaajien tietämättä kakkosolut oli väriltään selvästi tummempaa kuin kolmosolut.
Kuudesta testaajasta – kolmesta naisesta ja kolmesta miehestä – viisi tunnisti pohdinnan jälkeen kakkosoluen kolmosoluesta. Moni myönsi kuitenkin, ettei valinta ollut aivan helppo.
Arviot kolmosoluesta sokkomakutestissä:
"Kolmosta. Hieman pistävä, voimakkaampi maku."
– Nainen, 27
"Kolmosta. Lempeä, hiukan kitkerä. "
– Nainen, 46
"Hieman vahvemmalta tuntui, eli kolmosolut. Tasapainoinen hyvä perussaunakalja."
– Mies, 31
"Kolmosolut. Hieman vetinen, perusolut, janojuoma, hellejuoma, kevyt."
– Mies, 42
"Kakkosolut. Karvas jälkimaku, vetinen, vaaleampi, kuohuvampi."
– Nainen, 38
"Kolmosolutta. Vetinen, kuiva, laiha, ohut, laiska, ujo, arka."
– Mies, 29
Arviot kakkosoluesta sokkomakutestissä:
"Kakkosta. Mukavan mieto, pehmeä maku."
– Nainen, 27
"Kakkosta. Laimea, mauton."
– Nainen, 46
"Tummempi väri hämää, mutta kyllä tämä on kakkosta. Raikas, hieman väljähtänyt."
– Mies, 31
"Kakkonen. Vetinen, laiha, luonteeton."
– Mies, 42
"Kolmosolut. Pyöreä, "mauton", tasaisempi maku, tummempi, laimeampi kuohu."
– Nainen, 38
"Kakkosolutta. Vetinen, kuiva, laiha, ohut, laiska, ujo, arka."
– Mies, 29
Testatut olutlaadut olivat saman panimon tuotteita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa