Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sokerileipuri paljastaa herkullisen laskiaispullan salaisuuden: "Ei haittaa, jos suu ei aukea niin isoksi"

MTV
Julkaistu 02.03.2019 14:02

Solveig Wallenius

solveig.wallenius@mtv.fi

Lohjalainen sokerileipuri perusti St. Honor -konditorian ja kahvilan Lohjalle yli kolmekymmentä vuotta sitten. Ruotsin hovillekin kakkuja suunnitellut kondiittori toi mukanaan Suomeen palatessaan herkullisen tyylin leipoa laskiaispullat.

Sokerileipuri Timo Stolpen laskiaispullat ovat pehmeitä, kuohkeita ja korkeita. Katso artikkelin alussa olevalta videolta miten Stolpe loihtii huimat laskiaispullat.

Pehmeä pulla, paljon kermaa ja laadukas mantelimassa a'la Timo StolpeMTV

Kermaa pitää olla paljon

Stolpen mukaan yksi herkullisen laskiaispullan salaisuuksista piilee kermassa, jota tulee olla paljon.

– Laskiaispullan sielunelämä aukesi minulle Tukholmassa. Ruotsalainen ”fastlagsbulla”, tai ”semla” oli suuri herkku Ruotsissa ja pullan tärkein ominaisuus oli suuri määrä kermaa, Stolpe kertoo.

– Kermaa pitää olla niin paljon, että se tulee korviin asti ja pullan pitää olla pehmeä. Ei haittaa, jos suu ei aukea niin isoksi, että pullasta saa haukattua palan. Pullan kantta voi käyttää lusikkana.

Lue legendaarisen sokerileipuri Timo Stolpen matkasta oppipojasta mestariksi tästä.

Timo Stolpe leipoo yleensä laskiaispullan Briosche -taikinaan.MTV

Pehmeän pullan salaisuus

Briosche -taikinaan leivottu pulla on pehmeämpi kuin tavalliseen taikinaan leivottu. Briosche -taikinassa on vähemmän voita ja enemmän kanamunia kuin tavallisessa pullataikinassa.

– Mantelimassan täytyy olla tasokasta, sanoo Stolpe.

Laskiaispulla vadelmatäytteellä löytyy myös, mutta siihen Stolpe ei käytä briosche -taikinaa. Stolpen erikoisuus on laadukas mantelimassa. Soijapavuista ja aprikoosinsiemenistäkin voi tehdä mantelimassaa, mutta Stolpe käyttää villimantelin ja sokerin sekoitusta 50/50 jolloin massaan saadaan vähän luonnettakin.

LaskiaispullaTimo Stolpe laittaa laskiaispullaan mahdollisimman paljon kermaa.MTV

Lisää aiheesta:

Mikä on kaupan paras laskiaispulla? Uusi täytesuosikki peittosi hillon ja mantelimassanMitä eroa on lehti-, torttu- ja voitaikinalla?Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – kondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – huippukondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Ulla keksi leipoa piparitaikinasta kuusenmuotoisen kakun – lopputuloksena mielettömän kaunis ja maukas joulun jälkkäriherkku!Täydellisen pullataikinan salaisuus – näin onnistut varmasti!
LeivontaLaskiainenLaskiaispullatMakujaSokeri

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • ke17:31
    Suklaa

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää