Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Söitkö silliä? Älä heitä tätä herkullista ainesosaa pois

Shutterstock
Julkaistu 06.07.2015 11:13
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Edellispäivän perunoista ja purkin pohjalle jääneestä silliliemestä valmistuu hetkessä maukas ateria. Edullista kesäruokaa parhaimmillaan!

Sillipurkin pohjalle jäänyttä lientä ei kannata heittää pois, sillä liemen avulla loihdit rentoja, mutta erittäin maistuvia mökkiruokia.

Kokeile seuraavia helppoja ja herkullisia ateriavinkkejä. 

Perunoiden ja sillin uusi muoto

Kesäinen perunasalaatti syntyy hetkessä keitetyistä varhaisperunoista ja maistuvasta silliliemestä. 

Pilko keitetyt perunat kulhoon pieniksi paloiksi. Lisää perunoiden joukkoon silliliemi ja mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Sekoita ja tarjoile esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.

Liemi uppomunan makuparina

Kokeile käyttää sillilientä myös uppomunan valmistuksessa. Liemen avulla saat uutta makua tähän tuttuun munaruokaan. 

Lisää kattilaan kolme desiä vettä, desi etikkaa ja siivilöity silliliemi. Kiehauta vesi. Sekoita veteen pyörre ja riko kananmuna joukkoon. Sillinmakuinen uppomuna sopii erinomaisesti maalaisleivän päältä tarjoiltavaksi.

Silliliemi maustaa kesäkasvikset

Herkullinen lisuke tai kevyt kasvisruoka syntyy maukkaista kesävihanneksista ja silliliemestä.

Paloittele kesäkasvikset, kuten sipuli, porkkana ja peruna ohuiksi viipaleiksi. Paista kasvikset pannulla pienessä määrässä öljyä kunnes ne ovat kuullottuneet. Lisää joukkoon silliliemi ja hauduta kasvikset lähes kypsiksi. 

Lähde: Sillikoulu.fi

Lisää aiheesta:

Näin valmistat juhlallisen kala-aterian: "Resepti on niin helppo, että onnistuu jokaiselta"Oletko käyttänyt kalapuikkoja näin? Jesseltä älynväläys: "Lopputulos yllätti itsenikin"Oletko hoksannut tätä tonnikalasta ja muista kalasäilykkeistä? Voi käyttää yllättävilläkin tavoillaHalpaa, helppoa ja hyvää! Tämä keitto on arkiruokien klassikko – kuuluuko teidänkin perheen suosikkeihin?Hans Välimäen vinkillä muutat kesäporkkanat herkulliseksi alkupalaksi: ”Tulee grillissä melko kevyesti”Valmista perunamuusi uudella tapaa – entistä maukkaampi lopputulos!
KalaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?