Mainos

Söitkö kokonaisen pizzan? Nämä 5 asiaa helpottavat ähkyä – ja morkkista!

Jos olosi on tällä hetkellä ähky, auta kehoasi selviämään urakasta näiden viiden vinkin avulla. 

Lauantai-ilta, mikä ihana tekosyy vetää napaan niin paljon herkkuja kuin mieli tekee! Jos teit kuten moni muu suomalainen tänään ja söit ihan liikaa lauantai-illan kunniaksi, kokeile helpottaa oloasi näiden vinkkien avulla.

Näin helpotat ähkyä:

1. Vaikka sinun ei tee tällä hetkellä mieli juoda tai syödä yhtään mitään, juo kuitenkin suuri lasillinen vettä. Se auttaa suolistoasi työstämään runsasta ruokamäärää. 

2. Kun heräät, juo lämmintä vettä sitruunalla – sen uskotaan parantavan maksan toimintaa, minkä lisäksi neste tekee edelleen hyvää vatsasi toiminnalle. Jatka veden juontia pitkin päivää. 

3. Älä jätä aamiaista välistä sunnuntaina, vaikka sinun ei olisikaan nälkä. Syö vatsaystävällistä puuroa ja lisää päälle hieman hedelmiä tai marjoja. 

4. Lähde aamiaisen jälkeen reippaalle kävelylenkille. Liikunta "hieroo" suolistoasi ja auttaa sitä toimimaan paremmin. Se myös helpottaa mahdollisia vatsavaivoja. 

5. Edellisen yön unet ovat todennäköisesti jääneet huonoiksi, jos vatsa on ollut liian täynnä. Mene siis ajoissa nukkumaan seuraavana iltana ja yritä rentoutua kunnolla ennen sitä, jotta saat hyvää lepoa tulevaan viikkoon. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja