Skotlantilainen tislaamo täyttää asiakkaiden tyhjentyneitä pulloja uudestaan – taustalla hyvä syy

9:08 Viiniä vai viinaa - muuttuvatko juomatapamme?
Muuttuvatko juomatapamme?

Sen sijaan, että kävelisit kauppaan ostamaan uuden pullon vodkaa, giniä tai rommia, Skotlannissa voit kiikuttaa pullosi takaisin tislaamoon ja täyttää sen uudelleen.

Tyhjentyneet viinapullot sopivat sisustuselementeiksi ehkä opiskeluaikoina, mutta sen jälkeen ne on melkeinpä pitänyt kiikuttaa kierrätykseen ja käydä kaupassa ostamassa uusi pullo. Entä jos voisitkin yhdistää nämä kaksi askaretta ja käydä täyttämässä vanhan pullosi suoraan juoman alkulähteillä? Skotlannissa tämäkin on mahdollista.

Tavoitteena ympäristöystävällisyys

NB Distillery Skotlannissa pyrkii vähentämään jätettä ja pois heitettyjen lasipullojen määrää tarjoamalla mahdollisuuden kierrättää itse tyhjentyneet NB:n pullot.

Tislaamon omistajat Vivienne ja Steve Muir pyrkivät kehittämään liiketoimintaansa kestävän kehityksen mukaisesti. Osa tislaamon käyttämästä energiasta tuotetaan katoille asennetuilla aurinkopaneeleilla ja sadevettä kerätään pyörittämään tislaamon jäähdyttimiä.

– Tavoitteemme on yksinkertaisesti vähentää hiilijalanjälkeämme, Vivienne kommentoi Metrolle.

Viimeisimpänä tekonaan luonnon hyväksi, Muirit ottavat vastaan asiakkaiden tyhjentyneitä NB Distilleryn pulloja ja täyttävät ne uudelleen – mikä tulee halvemmaksi kaikille ja on luontoystävällisempää.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Moni asiakas on säilyttänyt tyhjät NB:n pullot, koska ne ovat olleet liian kauniita pois heitettäväksi. Joten ajattelimme, että olisi melko sopivaa tarjota niiden uudelleentäyttöpalvelua, Vivienne kertoo.

Kerran kuussa järjestetään virallisia täyttöpäiviä, mutta käytännössä tyhjän pullonsa voi viedä koska tahansa aukioloaikojen puitteissa tislaamoon ja lähteä täyden kanssa kotiin.

Muirit toivovat, että vastaavanlaiset käytännöt yleistyisivät myös muualla.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja