Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunainen katkarapupasta chilillä vauhditettuna

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 17.02.2015 19:00

Mietin vuosi sitten, etten enää kirjoittaisi tänne pastareseptejä. Kun viime vuoden suosituimmaksi postaukseksi ilmeni Pasta Carbonara (reilusti yli 20 000 lukijaa!), tulin toisiin aatoksiin. En halua kirjoittaa itselleni vaan teille. Mikäli arki kaipaa vinkkejä hyviin pastaruokiin, tarjoan niitä ilomielin. Rakastan pastaa, mutta olen vähentänyt sen syömistä hiilareiden pelossa. Muuten voisin syödä sitä vaikka viisi kertaa viikossa. Tehdään siis diili. Bloggaan tavallista parempia pastaonnistumisia sekä joskus absoluuttisen oikeita tapoja kokata pastaklassikoita. 

MTV Oy, All rights reserved

Viime viikko oli melkoisen kiireinen (kuten koko alkuvuosi) ja halusin nopeaa ja raikasta ruokaa. Raikkaudesta mieleeni tulee ensimmäisenä aina sitruuna ja katkarapu, joten niillä mentiin. Pastaa helpoksi rungoksi. Mikään ei täydennä tätä komboa kuten chili. Tulin puolivahingossa tehneeksi vanhan suosikkini, jonka aineksista syntyy muuten loistavat pizzatäytteetkin, kun lisää vielä rucolaa. Ja mikä parasta, pastakastike valmistuu pastan kypsentyessä. Lasiin kaadoin näytteeksi saamaani, tämän(kin) kanssa hyvin toimivaa Wolfbergerin Riesling-Pinot Gris'tä.

PS. Katsothan, että katkaravut ovat kestävästi MSC-kalastettuja. Tunnus näkyy pakkauksissa.

Sitruunainen katkarapupasta

neljälle

500 g spaghettia

180-200 g katkarapuja

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

0,5-1 punainen chili, tulisuudesta ja sietokyvystä riippuen, hienonnettuna

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 luomusitruunan mehu

1/2 luomusitruunan kuori raastettuna

2 kevätsipulia, ohuina siivuina

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

(yrttejä viimeistelyyn)

Kiehauta pastavesi. Lisää 1 rkl suolaa per 1 litra keitinvettä. Laita pasta kiehumaan. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle oliiviöljyä. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota vajaa minuutti. Älä anna ruskistua. Lisää chilisilppu ja sekoita 10 sekuntia. Kippaa mukaan valkoviini sekä sitruunan mehu ja kuori. Anna hautua vajaa 2 minuuttia. Kun pasta alkaa olla al dente, heitä kastikkeeseen mukaan katkaravut ja anna kypsentyä reilun minuutin. Ota hiukan pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää mukaan kevätsipulisiivut sekä tarvittaessa hiukan pastavettä. Tarjoile nopsaan. Päälle voit laittaa yrttejä kuten persiljaa.

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaPastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruokaPenne alla vodka - runsas, maukas ja simppeli pastaNopea ja supermaukas papu-salamipastaSitruunainen Pasta Alfredo - nopea ja maukas klassikkoPasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
chilikatkarapukotipikaruokanopeapastapikaruokareseptisitruuna

Tuoreimmat aiheesta

chili
  • 12.09.201915:10
    pulled pork

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä