Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunainen kanapata - hedelmäistä lämpöä talvipäivään

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 09.02.2014 15:50

Talven sesonkiruokaa on juureksien lisäksi sitrushedelmät. Ovat tietty tuontikamaa, mutta markettitavarana parhaimmillaan juuri nyt. Mikä onkaan parempi tapa tuoda pisara lämpöä pimeän talven keskelle, kuin maistaa kirpakkaan mehukasta appelsiinia, klementiiniä tai sitruunaa? Hedelmät ovat erinomainen raaka-aine myös ruoanlaitossa. Sitruunaa on ainakin meillä oltava jääkaapissa aina. Se on monikäyttöisyydessään ylivoimainen. Tässä muutaman vuoden takaisesta Glorian ruokaviini -lehdestä napattu ohje, joka iski pakkaspäivänä makuhermoon kuin kieli jäiseen lätkämaalitolppaan. Toimii niin arkena kuin juhlavammassakin pöydässä. Kunhan varautuu ruokaan laittamalla liha aamulla tai edellisenä iltana marinadiin. Lopputyöstö ei vie kauaa. 

Tein padan kukonpojan koivista. Niiden maku on perusbroileria hämmästyttävän paljon parempi. Pidän tämän tyyppisessä haudutuksessa muutenkin paljon enemmän koivista kuin rintafileistä. Alkuperäisessä ohjeessa oli salviaa, mutta sitä ei lähikaupasta löytynyt. Toimi mainiosti ilmankin. Kannattaa käyttää luomusitruunaa, koska hedelmä muhii padassa tunnin ajan muiden ainesten kanssa. Lopputuloksena upean värikäs ruoka!

Sitruunainen kanapata

4 hlölle

4 broilerin koipea tai rintaleikettä

kourallinen oliiveja

3 porkkanaa

2 punasipulia

1 paprika

1 tlk kikherneitä (n. 250 g)

1 kanaliemikuutio

Marinadi

1 ruukku salviaa, hienonnettuna

1 ruukku timjamia, lehdet nypittynä

1 kokonainen valkosipuli, puolet kynsistä hienonnettuna, puolet vain kuorittuna

1 luomusitruuna, hyvin pestynä ja ohuina viipaleina

3 laakerinlehteä

3/4 dl oliiviöljyä

lasillinen valkoviiniä

suolaa

mustapippuria

Sekoita marinadiainekset sekä oliivit broilerin kanssa kulhossa yhteen. Peitä kannella tai kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan väh. kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Leikkaa porkkana ja punasipuli reilun kokoisiksi palasiksi. Sipuli pysyy paremmin kasassa, kun jätät kannan paikoilleen. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa se pystysuikaleiksi. Lisää pilkotut ainekset pataan. Ota broileripalat marinadista ja pyyhi pinnalta marinadi. Lorauta kuumalle paistinpannulle hiukan öljyä ja paista lihaan kaunis ruskea pinta, 1-2 minuuttia joka puolelta. Lisää broileri pataan ja kaada marinadi päälle. Laita pata ilman kantta uunin keskitasolle 20-30 minuutiksi, kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Peitä kannella tai foliolla ja laske lämpöä 200 asteeseen. Hauduttele n. tunnin ajan. Testaa lihan ja kasvisten kypsyys ja ota valmis pata tarjolle. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

(Vähän niin kuin) StroganoffGrillattu häränfilee purjotuhkavoillaMonikäyttöinen munakoisotahna grillaukseenGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläLehtikaali-retiisi-fenkoli-ricottasalaattiMachomo ja maissisalsa
broilerihedelmäkanakikhernepatareseptisitruuna

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana