Talven sesonkiruokaa on juureksien lisäksi sitrushedelmät. Ovat tietty tuontikamaa, mutta markettitavarana parhaimmillaan juuri nyt. Mikä onkaan parempi tapa tuoda pisara lämpöä pimeän talven keskelle, kuin maistaa kirpakkaan mehukasta appelsiinia, klementiiniä tai sitruunaa? Hedelmät ovat erinomainen raaka-aine myös ruoanlaitossa. Sitruunaa on ainakin meillä oltava jääkaapissa aina. Se on monikäyttöisyydessään ylivoimainen. Tässä muutaman vuoden takaisesta Glorian ruokaviini -lehdestä napattu ohje, joka iski pakkaspäivänä makuhermoon kuin kieli jäiseen lätkämaalitolppaan. Toimii niin arkena kuin juhlavammassakin pöydässä. Kunhan varautuu ruokaan laittamalla liha aamulla tai edellisenä iltana marinadiin. Lopputyöstö ei vie kauaa.
Tein padan kukonpojan koivista. Niiden maku on perusbroileria hämmästyttävän paljon parempi. Pidän tämän tyyppisessä haudutuksessa muutenkin paljon enemmän koivista kuin rintafileistä. Alkuperäisessä ohjeessa oli salviaa, mutta sitä ei lähikaupasta löytynyt. Toimi mainiosti ilmankin. Kannattaa käyttää luomusitruunaa, koska hedelmä muhii padassa tunnin ajan muiden ainesten kanssa. Lopputuloksena upean värikäs ruoka!
Sitruunainen kanapata
4 hlölle
4 broilerin koipea tai rintaleikettä
kourallinen oliiveja
3 porkkanaa
2 punasipulia

