Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunainen, grillattu broilerifilee - helppo ja maukas

Julkaistu 15.06.2017 22:19

Herkullisen simppeli grilliruoka marinoituu puolessa tunnissa ja hoituu grillissä helposti. Yllätyin, miten maukas se onkaan!

Kesän korvilla sain inspiraatioksi loistavan kirjan suoraan Viron saariston, Muhun saaren maalaisromanttisesta lämmöstä. Sikke Sumarin NamiNamaste tuo esiin pohjoisen kesän parhaimmillaan. Se esittelee Siken puutarhassa kasvavien kasvien sielunelämää ja tarjoaa perusvinkkejä niiden hyödyntämiseen. Paljon on tullut itsekin kasvatettua, mutta sain monta hyvää näkemystä ja kokemusta avuksi.

370-sivuiseen kirjaan mahtuu pohjatietoa raaka-aineista, niiden kasvatuksesta ja sesongeista näillä leveysastella, mutta pääpaino on silti resepteissä. Kun kirjaa selailee, alkaa väistämättä katsella omaa kasvimaata ja miettiä, milloin mitäkin raaka-ainetta pääsisi hyödyntämään kirjan resepteillä.

Ruoat ovat yksinkertaisia ja suoraviivaisesti raaka-aineisiin painottuvia. Eli juuri sellaisia, joita tykkään itsekin eniten kokata. Mukana on myös otteita eri maailman keittiöistä värittämässä makumaailmaa. Eli juuri niin, kuten itsekin tykkään ruoasta nauttia. Raaka-aineet ovat helposti saatavia ja monet niistä ovat juurikin suomalaisessa maassa kasvaneena parhaita maailmassa.

Tulen kokkaamaan kirjasta tänä kesänä varmasti paljon. Meillä on tällä viikolla mökillä kylässä ihan kohta 9-vuotias jäbä ja yritin löytää kirjasta sopivan varman ruoan, joka ei olisi silti tylsä. Grillatut broilerin rintafileet kuulostavat hirmu tylsiltä ja olen tehnyt niitä vaikka millä tavoin, mutta lopputulos yllätti silti. Simppeli, ei mitenkään erikoinen, mutta silti uusi, hyvä maku. Ei nojaa mihinkään keittiöön, ainoastaan makuun. Nopean helppo ruoka arkeenkin. Ja hoitui erityisen hyväksi uudessa hiiligrillissäni.

PS. Käytin broilerin paistileikkeitä, joissa on enemmän makua kuin rintafileissä.

Grillatut broilerin rintafileet
4 hlölle

1 dl neitsytoliiviöljyä
0,5 dl omenamehua
1 pieni nippu lehtipersiljaa, hienonnettuna
1 oksa tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
1 peperoncino-chilipalko murskattuna (käytin tuoretta)
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
0,5 keskikokoista sipulia siivuina
0,5 luomusitruunaa kuorineen siivuina
suolaa
mustapippuria

OHJE: Puolita fileet terävällä veitsellä niin, että saat jokaisesta kaksi ohutta fileetä.

Sekoita isossa kulhossa marinadi öljystä, omenamehusta, persiljasta, rosmariniista, chilistä ja valkosipulista. Lisää sipuli- ja sitruunasiivut.

Painele fileitä keittiöveitsen terän lappeella ja lisää ne marinadiin. Anna marinoitua puolisen tuntia.

Grillaa neljä fileetä kerrallaan grillissä tai parilapannulla kovassa kuumuudessa minuutti kummaltakin puolelta ja siirrä lämpimälle lautaselle. Suolaa ja pippuroi. Peitä löyhästi foliolla ja anna vetäytyä hetki.

Ota sitruunasiivut marinadista, grillaa niitä niin, että ne saavat hiukan väriä. Kiehauta marinadi.

Lusikoi marinadia fileiden päälle ja viimeistele sitruunansiivuilla.

Lisää aiheesta:

Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäMehevä maissi-kanapannuRaparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkkuKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäLomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaLohiburgeri avokadolla
grillausreseptikanabroilerigrillattu broileribroilerin rintafileesitruuna

Tuoreimmat aiheesta

grillaus
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 17.06.201822:21
    perulainen

    Lomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kautta

  • 27.05.201817:47
    kastike

    Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

  • 19.04.201820:48
    Elektroniikka

    Grillikuume nousee: Suomalaiset hakevat nyt kaasugrillejä ja tonnin Weberiä