Juotko kahvia? Osaat ainakin yhden asian paremmin kuin he, jotka eivät juo

kahvi kahvikuppi
Kahvinjuojat haistavat kahvin paremmin. Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan kahvia säännöllisesti juovat ihmiset pystyvät haistamaan jopa pienen määrän kahvia, ja tunnistavat aromin myös huomattavasti helpommin verrattuna ihmisiin, jotka eivät juo kahvia.

Mitä enemmän kahvia sinun tekee mieli, sitä paremmin myös haistat sen. Tuore Portshmouthin yliopiston psykologian laitoksella tehty tutkimus osoittaa ensimmäisen kerran säännöllisen kahvinjuonnin yhteyden kahvin tuoksuherkkyyteen.

Tutkimusta johtanut tohtori Lorenzo Stafford uskoo, että tutkimustuloksista voi olla apua päihderiippuvaisten vieroitushoidossa, kun kyseessä ovat voimakkaasti tuoksuvat päihteet, kuten kannabis tai tupakka.

– Huomasimme, että mitä enemmän kofeiinia ihminen kulutti, sitä nopeammin hän tunnisti kahvin tuoksun. Tällaiset ihmiset pystyivät haistamaan myös voimakkaasti laimennetun kahvikemikaalin alhaisemmilla pitoisuuksilla – ja tämä lisäsi heidän kahvinhimoaan, Stafford kertoo.

Tutkimustulokset julkaistiin Experimental and Clinical Psychopharmacology -julkaisussa. Tulokset perustuvat kahteen erilliseen kokeeseen, jossa oli mukana lähes sata miestä ja naista. Osa heistä oli kahvinjuojia, osa ei.

Katso alla olevalta videolta vinkit hyvän kahvin keittämiseen. 

2:24

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja