Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinisimpukoita chorizon ja harissan kera

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 04.12.2016 15:59

Tulipa tehtyä sen verran hyvä simpukkaruoka, että jakaminen on paikallaan. Pidän hyvin paljon simpukoista, mutta niitä tulee kokkailtua jostain syystä turhan harvoin. Sinisimpukat ovat edullista safkaa ja helppoja valmistaa. Pienemmät simpukat maksavat näillä leveysasteilla varsin paljon, mutta sinisimpukoita saa usein tarjouksestakin seitsemän euron kilohintaan. 

MTV Oy, All rights reserved

Joskus kuulee, ettei simpukat ole kunnon ruokaa ja niistä jää nälkä. Kylkeen sitten vain ranskalaiset. Toinen tapa on tehdä annoksesta runsaampi, kuten tässä tein lisäämällä mukaan chorizoa. Simpukat kestävät hyvin tulisuutta ja sitä antaa tässä chilinen harissa-tahna. Olennainen ja täyttöä lisäävä elementti sinisimpukoiden kanssa on kunnon rapeakuorinen maalaisleipä, jolla pääsee dippailemaan herkullista lientä.

VINKKI! Tsekkaa myös toinen herkullinen simpukkaresepti, asteen verran juhlavampi Manhattan Clam Chowder (jossa myös chorizoa).

Sinisimpukoita chorizon ja harissan kera

2 hlölle pääruoaksi, 4:lle alkupalaksi

1 pss sinisimpukoita

1 sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

25 g voita

150 g raakamakkara-chorizoa

1 rkl harissa-tahnaa

1 tl chilimurskaa

lasillinen valkoviiniä

4 dl kanalientä

1 dl kermaa

lehtipersiljaa, hienonnettuna

rapeakuorista leipää

Huuhdo aluksi simpukat kylmällä vedellä ja leikkaa niistä ”parrat” pois. Heitä kaikki rikkoutuneet pois. Jos kuori on auki, kopauta sitä. Jos kuori ei ala sulkeutua, heitä simpukka pois. Tämä on tärkeä vaihe, jotta säästytään ikäviltä hetkiltä.

Pursota chorizon sisus ulos kuoresta. Ota suuri kannellinen paistinpannu tai kattila. Laita se lämpenemään keskilämmölle. Lisää voi ja kuullota siinä sipulia muutama minuutti. Lisää sekaan chorizo ja valkosipuli ja anna kypsentyä muutama minuutti. Lisää mukaan harissa ja chilimurska. Nosta lämpöä kuumaksi. Kaada sekaan viini ja anna pöhistä minuutin. Laske hiukan lämpöä ja kaada joukkoon kanaliemi. Lisää simpukat ja hauduta kansi päällä 3-4 min. Lisää joukkoon kerma ja sekoita. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile rapeakuorisen leivän kera.

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraSpaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäMehevä maissi-kanapannuBokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisiManhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliin(Vähän niin kuin) Stroganoff
chorizoharissapatareseptisimpukatsinisimpukatsinisimpukka

Tuoreimmat aiheesta

chorizo
  • 07.06.201909:00
    espanjalainen

    Chorizoa ja hummusta – helppoa ja herkullista

  • 27.01.201918:40
    turska

    Turskaa, simpukoita ja chorizoa - helppo, nopea ja juhlava

  • 03.12.201518:00
    chowder

    Manhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliin

  • 28.10.201521:14
    alkupala

    Kurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulilla

  • 07.02.201321:36
    empanada

    Possu-empanada - espanjalainen juhlapiirakka