Sinisimpukoita chorizon ja harissan kera

MTV Oy, All rights reserved

Tulipa tehtyä sen verran hyvä simpukkaruoka, että jakaminen on paikallaan. Pidän hyvin paljon simpukoista, mutta niitä tulee kokkailtua jostain syystä turhan harvoin. Sinisimpukat ovat edullista safkaa ja helppoja valmistaa. Pienemmät simpukat maksavat näillä leveysasteilla varsin paljon, mutta sinisimpukoita saa usein tarjouksestakin seitsemän euron kilohintaan. 

Joskus kuulee, ettei simpukat ole kunnon ruokaa ja niistä jää nälkä. Kylkeen sitten vain ranskalaiset. Toinen tapa on tehdä annoksesta runsaampi, kuten tässä tein lisäämällä mukaan chorizoa. Simpukat kestävät hyvin tulisuutta ja sitä antaa tässä chilinen harissa-tahna. Olennainen ja täyttöä lisäävä elementti sinisimpukoiden kanssa on kunnon rapeakuorinen maalaisleipä, jolla pääsee dippailemaan herkullista lientä.

VINKKI! Tsekkaa myös toinen herkullinen simpukkaresepti, asteen verran juhlavampi Manhattan Clam Chowder (jossa myös chorizoa).

Sinisimpukoita chorizon ja harissan kera

2 hlölle pääruoaksi, 4:lle alkupalaksi

1 pss sinisimpukoita

1 sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

25 g voita

150 g raakamakkara-chorizoa

1 rkl harissa-tahnaa

1 tl chilimurskaa

lasillinen valkoviiniä

4 dl kanalientä

1 dl kermaa

lehtipersiljaa, hienonnettuna

rapeakuorista leipää

Huuhdo aluksi simpukat kylmällä vedellä ja leikkaa niistä ”parrat” pois. Heitä kaikki rikkoutuneet pois. Jos kuori on auki, kopauta sitä. Jos kuori ei ala sulkeutua, heitä simpukka pois. Tämä on tärkeä vaihe, jotta säästytään ikäviltä hetkiltä.

Pursota chorizon sisus ulos kuoresta. Ota suuri kannellinen paistinpannu tai kattila. Laita se lämpenemään keskilämmölle. Lisää voi ja kuullota siinä sipulia muutama minuutti. Lisää sekaan chorizo ja valkosipuli ja anna kypsentyä muutama minuutti. Lisää mukaan harissa ja chilimurska. Nosta lämpöä kuumaksi. Kaada sekaan viini ja anna pöhistä minuutin. Laske hiukan lämpöä ja kaada joukkoon kanaliemi. Lisää simpukat ja hauduta kansi päällä 3-4 min. Lisää joukkoon kerma ja sekoita. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile rapeakuorisen leivän kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.