Simppelillä uunikikalla makunystyröitä hivelevä lopputulos: ”Suussa sulavin lihamureke, jota olet koskaan maistanut”

lihamureke
Shutterstock

Riippumatta raaka-aineista ja reseptistä, lihamurekkeesta saa joka kerta mehevää nerokkaan uunikikan avulla.

Mehevä ja herkullinen lihamureke maistuu koko perheelle niin arkena kuin viikonlopun aterioilla. The Birch Cottage -bloggarin vinkillä lihamurekkeesta valmistuu joka kerta suussa sulavan mehevää riippumatta siitä, mitä raaka-aineita murekkeeseesi oikein käytät.

– Kostean lihamurekkeen salaisuudella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä siihen laitat, bloggari Pam kirjoittaa.

Suussa sulavin mureke, mitä olet´maistanut

Mehevyys saadaan aikaan nerokkaan valmistuskikan avulla. Bloggari kehottaa asettamaan laakean täynnä olevan astian uuniin alimmalle tasolle lihamurekkeen alle. Astiassa oleva vesi höyrystää, minkä ansiota mureke ei pääse kuivumaan.

Tällä yksinkertaisella kikalla on yllättävän suuri vaikutus ruoan koostumukseen.

– Et ehkä usko, mutta tällä kikalla syntyy kostein ja suussa sulavin lihamureke, jota olet koskaan maistanut.

Ravintoloissa tähän tarkoitukseen käytetään höyryuunia, mutta kotioloissa uunin kestävä astia ja hanavesi ajavat saman asian. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja