Maailman paras lihamureke syntyy tällä supersuositulla reseptillä – suussasulavan mehevää!
Internetin suositulla Allrecipes-reseptisivustolla on huippusuosittu lihamurekeresepti, jota kannattaa kokeilla!
Suussasulavaa lihamurekereseptiä on katseltu Allrecipes-sivulla yli 200 000 kertaa. Tämä resepti vaatii haudutuspadan, jotta murekkeesta tulee täydellisen mehevää.
– Meillä on paljon reseptejä tietokannassamme, mutta tämä lihamurekeresepti on yksi selkeä voittaja, Allrecipes-sivustolta kommentoidaan.
Kokkaa siis kotona täydellistä lohturuokaa: suussasulavaa lihamureketta.
– Tämä lihamureke on kaikkea muuta kuin perus lihamureketta. Kaikki rakastavat tätä versiota, joka on tehty hitaasti hauduttamalla, maidon, sienien ja salvian kera, reseptin loihtinut Rodney B Wiebe ylistää.
Maailman paras lihamureke haudutuspadassa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
n. 2 dl leivänmuruja (tai korppujauhoja)
2 tl kuivattua sipulia
1 tl suolaa
0,5 tl salviaa
1,2 dl herkkusieniä (tai muita tuoreita sieniä) pilkottuna
600-700 g jauhelihaa
0,5 dl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
1 tl sinappia
0,5 tl Worcestershire-kastiketta
Yhdistä kulhossa munat, korppujauho tai leivänmurut, sipulijauhe, suola, salvia ja sienet. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöreä mureke ja laita haudutuspataan kypsymään. Kypsennä matalalla lämpötilalla noin 5-6 tuntia, kunnes liha on 71-asteista.
Sekoita ketsuppi, fariinisokeri, sinappi ja Worcestershire-kastike pienessä kulhossa. Lusikoi kastiketta murekkeen päälle. Laita mureke lämpenemään vielä noin 15-minuutiksi haudutuspataan. Anna asettua 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti: Allrecipes
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa