Silmiä avaava kuva: Näin paljon sokeria yksi suklaamuna voi sisältää

suklaamuna
Suklaamunien ainesosaluettelot sisältävät yleensä runsaasti sokeria ja siirappia. Shutterstock

Yksi ainoa suklaamuna voi sisältää sokeria kuuden teelusikallisen verran.

Ei ole mikään salaisuus, että suklaa sisältää aimo annoksen sokeria. Joskus sokerimäärän ymmärtää kuitenkin vasta sitten, kun sen näkee konkreettisesti edessään. Havainnollistaakseen asiaa, eräs äiti jakoi Facebookissa kuvan Briteissä suositusta Cadburyn Creme Egg -munasta, jonka vieressä komeilee keko sokeria.

– Varoitus, saattaa järkyttää Creme Eggien rakastajia. Näin paljon sokeria yksi muna sisältää, päivityksessä todetaan.

26 grammaa sokeria

Kuva on silmiä avaava, sillä sokerikeko näyttää melko isolta pieneen suklaamunaan verrattuna. Yksi Creme Egg -muna sisältää 26 grammaa sokeria, eli noin kuuden teelusikallisen verran.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kuvaa on jaettu Facebookissa tuhansia kertoja, ja kommenteissa kymmenet tuhannet ihmiset eivät ole uskoa sokerimäärää todeksi.

Koko päivän sokerikiintiö täyteen yhdestä munasta

Maailman terveysjärjesto WHO:n antamien suositusten mukaan sokerin käyttö tulisi rajoittaa alle viiteen prosenttiin päivittäisestä energiansaannista. Monille ihmisille tämä tarkoittaa 25 grammaa päivässä, eli koko päivän sokerikiintiö voi tulla täyteen jo yhdestä suklaamunasta.

– Kuten kaikkien herkullisten Cadbury-suklaidemme kanssa, Creme Egg -munia voidaan nauttia osana terveellistä, tasapainoita ruokavaliota, Cadburyin tiedottaja kommentoi Independent-sivustolle.

Creme Eggin ainesosat ovat sokeri, maito, glukoosisiirappi, kaakaovoi, maissisiirappi, kuivattu hera, kaakaomaa, kasvirasvat, emulgaattori E442, kuivattu munanvalkuainen sekä aromi- ja väriaineet.

Lähde: Independent

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!