Siivoa jääkaappi ennen jouluruokien ostamista – oikealla järjestyksellä parannat säilyvyyttä

Jääkaappi auki
Jääkaapin järjestykseen kannattaa kiinnittää huomiota. Colourbox

Jääkaapin järjestykseen kannattaa varsinkin joulun alla kiinnittää huomiota, jotta elintarvikkeet säilyvät mahdollisimman hyvin.

Ruokaa ei kannata kauppareissun jälkeen nakella jääkaappiin miten sattuu. Nämä vinkit voivat auttaa pitämään jääkaapin siistinä, ja vähentämään roskiin heitettävän ruoan määrää.

Jääkaapin hyllyille

Ylin hylly on usein korkein. Tämän vuoksi sinne kannattaakin sijoittaa pullot tai esimerkiksi vesikannu.

Toiselle hyllylle toiseen sivuun voi kasata päällekkäin muovirasioihin aterialta jäänyt ruoka. Toiselle puolelle leikkeleet ja kananmunat niiden omassa pakkauksessa.

Alimmalle hyllylle toiselle puolelle kannattaa asettaa maito, jogurtti, kermaviili ja muut vastaavat maitotuotteet. Toiselle puolelle kannattaa taas laittaa raaka liha.

Vihannekset kannattaa varastoida niille tarkoitettuun laatikkoon. Kannattaa kuitenkin huomioida, miten tuotteet sinne asettaa. Painavat tuotteet kannattaa laittaa alle ja hennommat varovasti päälimäiseksi.

Jääkaapin oveen

Sijoita ylimmälle hyllylle voi ja palajuusto.

Säilytä jääkaapin toisella hyllyllä pieniä tuotteita kuten sinappituubeja ja pieniä hillopurkkeja.

Kolmannelle hyllylle voi laittaa esimerkiksi valmiskastikepurkkeja ja ulkomaalaisia tuotteita, kuten oliiveja ja currytahnaa.

Suuremmat hillo- ja lasipurkit voi sijoittaa neljännelle hyllylle.

Korkeimmalle ovessa olevalle hyllylle kannattaa laittaa korkeat tuotteet, kuten ketsuppipurkki, soijakastike, mehutölkit ja suuret virvoitusjuomapullot.

Tärkeintä on pitää järjestys

Esimerkiksi jääkaapin oven järjestystä voi vaihtaa mieleisekseen, mutta tärkeintä on pitää hyvä järjestys yllä. Tämä auttaa muistamaan, kuinka kauan mikäkin tuote on jääkaapissa ollut. Erotat myös helpommin, jos joku tuotteista on pilaantunut.

Jääkaappi kannattaa myös siivota tasaisin väliajoin bakteerien ja homeen välttämiseksi. Liian täyteenkään jääkaappia ei kannata ahtaa, vaan ostaa juuri sen verran ruokaa, kuin tarvitset. Mikäli jääkaappi on liian täynnä, voivat jotkut tuotteet jäädä syömättä.

Jääkaappiin kannattaa varata jo hyvissä ajoin tilaa myös jouluruuille.

Lähde: Popsugar.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja