Kun käytät kakun leikkaamiseen hammaslankaa ja aloitat syömisen kakun keskeltä, säästyt monelta pulmalta.
Kakun leikkaamiseen ja säilytykseen liittyy monia ongelmia. Ensinnäkin, kakkua leikatessa kakkulapioon jää helposti reilu määrä täytettä, jolloin kakun ulkonäkö kärsii.
Ongelmia tulee vastaan myös silloin, jos kakkua jää yli. Jääkaapissa leikkauspinta altistuu ilmalle, jolloin kakku voi kuivua yllättävänkin nopeasti. Näihin ongelmiin Food & Wine -lehden Justin Chapplella on nerokas ratkaisu!
Hammaslangalla siistejä ja tasaisia siivuja
Chapplen mukaan paras vaihtoehto kakun leikkaamiseen ei suinkaan ole veitsi tai kakkulapio, vaan hammaslanka. Kyllä, luit oikein.
Ota hammaslangasta reilun mittainen pätkä ja kiedo päät sormiesi ympärille. Leikkaa kakku langan avulla pitkittäin keskeltä kahtia. Tee sitten samanlainen leikkaus muutaman sentin päähän edellisestä viillosta.

