Siistejä paloja ilman kuivumista – onko tässä nerokkain tapa leikata kakkua?

kakku leikkaus
Näppärä vinkki ratkaisee kakun leikkaamiseen liittyvät ongelmat kertaheitolla. Shutterstock

Kun käytät kakun leikkaamiseen hammaslankaa ja aloitat syömisen kakun keskeltä, säästyt monelta pulmalta.

Kakun leikkaamiseen ja säilytykseen liittyy monia ongelmia. Ensinnäkin, kakkua leikatessa kakkulapioon jää helposti reilu määrä täytettä, jolloin kakun ulkonäkö kärsii. 

Ongelmia tulee vastaan myös silloin, jos kakkua jää yli. Jääkaapissa leikkauspinta altistuu ilmalle, jolloin kakku voi kuivua yllättävänkin nopeasti. Näihin ongelmiin Food & Wine -lehden Justin Chapplella on nerokas ratkaisu!  

Hammaslangalla siistejä ja tasaisia siivuja

Chapplen mukaan paras vaihtoehto kakun leikkaamiseen ei suinkaan ole veitsi tai kakkulapio, vaan hammaslanka. Kyllä, luit oikein.

Ota hammaslangasta reilun mittainen pätkä ja kiedo päät sormiesi ympärille. Leikkaa kakku langan avulla pitkittäin keskeltä kahtia. Tee sitten samanlainen leikkaus muutaman sentin päähän edellisestä viillosta.

Ennen kuin pääset nauttimaan kakkuviipaleista, tee hammaslangan aulla vielä yksi vaakasuora viilto keskeltä kakkua, jonka avulla saat kaksi samankokoista kakkupalaa. Nosta viipaleet lautasille kapean lastan avulla. 

Kun haluat laittaa kakun jääkaappiin, siirrä leikkauksessa syntyneet kakun puolikkaat kiinni toisiinsa, jolloin sisus ei pääse kuivumaan. Voit leikata kakkua tällä tavalla niin kauan, kun kakkua on jäljellä. 

Lähde: Food&Wine 

***

1:39

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja