Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Siistejä paloja ilman kuivumista – onko tässä nerokkain tapa leikata kakkua?

Näppärä vinkki ratkaisee kakun leikkaamiseen liittyvät ongelmat kertaheitolla.
Näppärä vinkki ratkaisee kakun leikkaamiseen liittyvät ongelmat kertaheitolla. Shutterstock
Julkaistu 10.02.2018 13:45

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kun käytät kakun leikkaamiseen hammaslankaa ja aloitat syömisen kakun keskeltä, säästyt monelta pulmalta.

Kakun leikkaamiseen ja säilytykseen liittyy monia ongelmia. Ensinnäkin, kakkua leikatessa kakkulapioon jää helposti reilu määrä täytettä, jolloin kakun ulkonäkö kärsii. 

Ongelmia tulee vastaan myös silloin, jos kakkua jää yli. Jääkaapissa leikkauspinta altistuu ilmalle, jolloin kakku voi kuivua yllättävänkin nopeasti. Näihin ongelmiin Food & Wine -lehden Justin Chapplella on nerokas ratkaisu!  

Hammaslangalla siistejä ja tasaisia siivuja

Chapplen mukaan paras vaihtoehto kakun leikkaamiseen ei suinkaan ole veitsi tai kakkulapio, vaan hammaslanka. Kyllä, luit oikein.

Ota hammaslangasta reilun mittainen pätkä ja kiedo päät sormiesi ympärille. Leikkaa kakku langan avulla pitkittäin keskeltä kahtia. Tee sitten samanlainen leikkaus muutaman sentin päähän edellisestä viillosta.

kakkuleikkaus
Shutterstock

Ennen kuin pääset nauttimaan kakkuviipaleista, tee hammaslangan aulla vielä yksi vaakasuora viilto keskeltä kakkua, jonka avulla saat kaksi samankokoista kakkupalaa. Nosta viipaleet lautasille kapean lastan avulla. 

Kun haluat laittaa kakun jääkaappiin, siirrä leikkauksessa syntyneet kakun puolikkaat kiinni toisiinsa, jolloin sisus ei pääse kuivumaan. Voit leikata kakkua tällä tavalla niin kauan, kun kakkua on jäljellä. 

Lähde: Food&Wine 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Leikkaatko kakun kolmionmuotoisiin paloihin? Ei kannattaisi – tiede osoittaa paremman tavanVaivaton vinkki, jolla saat täytekakun taatusti onnistumaan – tätä työvaihetta ei kannata jättää välistä!Brittikokki paljastaa: Tämä on kotikokkien yleisin kakkumoka – oletko sinäkin hätiköinyt?Muista nämä vinkit juustokakun teossa – onnistut varmasti!5 tavallista mokaa – onnistu täytekakun kokoamisessa!Vappu Pimiä paljastaa leivontavinkkinsä: "Leivinpaperia meillä menee rullakaupalla"
LeivontaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää

  • 16.9.17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa