Perjantaina saimme Kipparin morsiamen kanssa tusinan täyteen yhteisissä vuosissa. Emme fiilistelleet ensitreffien uusinnalla, koska se olisi vaatinut minulta yhden tumman oluen nauttimisen venyttämistä 3,5 tuntiin.
Koska arkiruoka kuluu pitkälti oman kokkailun merkeissä, juhlimme merkkipäivää nouto-susheilla. Siten perjantai-ilta ei painottuisi kokkailuun. Olin saanut näytepullon 200-vuotiasta taivaltaan juhlivasta roseeshampanjasta, Veuve Clicquot Rosé Champagne Brutista, jolle halusin tehdä sushien kylkeen vielä oman spesiaalin makupalan. Raikkaan täyteläinen shampanja toimii ruokapöydässä monipuolisesti keskivahvan makupaletin tasolla. Carpacciota, ankkaa, tonnikalaa ja semmoista. Nyt särvingiksi Tomi Björckin ohjeen mukaan siika-sashimia wasabi-kastikkeella. Erinomainen kombo.



