Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Siika-sashimi wasabi-kastikkeella

Julkaistu 18.03.2018 21:28

Perjantaina saimme Kipparin morsiamen kanssa tusinan täyteen yhteisissä vuosissa. Emme fiilistelleet ensitreffien uusinnalla, koska se olisi vaatinut minulta yhden tumman oluen nauttimisen venyttämistä 3,5 tuntiin.

Koska arkiruoka kuluu pitkälti oman kokkailun merkeissä, juhlimme merkkipäivää nouto-susheilla. Siten perjantai-ilta ei painottuisi kokkailuun. Olin saanut näytepullon 200-vuotiasta taivaltaan juhlivasta roseeshampanjasta, Veuve Clicquot Rosé Champagne Brutista, jolle halusin tehdä sushien kylkeen vielä oman spesiaalin makupalan. Raikkaan täyteläinen shampanja toimii ruokapöydässä monipuolisesti keskivahvan makupaletin tasolla. Carpacciota, ankkaa, tonnikalaa ja semmoista. Nyt särvingiksi Tomi Björckin ohjeen mukaan siika-sashimia wasabi-kastikkeella. Erinomainen kombo.

Lopuksi vielä mielenkiintoista ja itselleni täysin uutta historiaa roseeshampanjoista:
Yli kaksi vuosisataa sitten roseeshampanjat värjättiin seoksella, jonka pohjana käytettiin seljanmarjoja. Leskeksi jäänyt shampanjayrittäjä Madame Clicquot, eli Nicole-Barbe Ponsardin halusi kuitenkin luoda roseeshampanjan, joka olisi ulkonäkönsä, tuoksunsa ja makunsa puolesta ensiluokkainen. Madame Clicquot, joka oli hyvin mieltynyt Bouzyn punaviineihin, päätti vuonna 1818 valmistaa roseeshampanjansa sekoittamalla punaviiniä viiniinsä ennen shampanjan toista käymistä. Näin syntyi ensimmäinen varsinainen roseesamppis, 200 vuotta sitten.

HUOM! Ohje toimii mainiosti muillekin kaloille. Muistathan käyttää kuitenkin aina merestä pyydettyä kalaa.

Siika-sashimi wasabi-kastikkeella
1-2 syöjälle, isommassa sushipöydässä 3-4:lle

Sashimi:
1 tuore, nahaton merisiikafilee

Wasabikastike:
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
1/2 tuore chili
2 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl wasabia

tuoretta basilikaa, koristeluun

Leikkaa siikafilee alle sentin paksuiksi siivuiksi.
Tee kastike. Kuori ja hienonna inkivääri. Hienonna chili. Lisää kattilaan soija, riisiviinietikka, inkivääri ja chili. Kiehauta nopeasti. Sekoita wasabi joukkoon. (Siivilöin kastikkeen, mistä ei ohjeessa puhuttu, jotta lopputulos ei olisi niin sotkuinen.) Tarjoile kastike sashimin kanssa. Koristele basilikalla.

Lisää aiheesta:

Näin valmistat juhlallisen kala-aterian: "Resepti on niin helppo, että onnistuu jokaiselta"Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäRavintola-arvostelu: Kajo, TampereCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaRavintola-arvostelu: Stefan's Steakhouse, Tampere - parsamenuRavintola-arvostelu: C, Tampere, vol. 2
sashimisiikareseptijapanilainenshampanjasamppanjasushi