Sieni-kapris-kanapasta

MTV Oy, All rights reserved

Tässä sesongin mukainen kanapasta, johon voit käyttää mitä tahansa sienisaalista, jota on metsästä tai torilta lähtenyt mukaan. Toimii toki myös kuivatuilla ja liotetuilla sienillä ympäri vuoden. Reippaasti makua ja syviä sävyjä, ehkä jopa ripaus syksyä mukana. Helppoa ja nopeaa, arkeen ja juhlaan.

Muistathan suosia luomubroileria tai muutoin eettisesti kasvatettua lintua jo ihan maunkin puolesta. Eron tehotuotettuun huomaa yllättävän helposti. Lue lisää ajatuksiani broilerista.

Tsekkaa myös muut broilerireseptit sekä sienireseptit!

Kanapasta sienillä ja kapriksilla

4-6 hlölle

1 l sieniä, esim. kantarelleja ja/tai herkkutatteja

1 salottisipuli, hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

iso nokare voita

3 broilerin rintafileetä tai muuta osaa luuttomana

1-2 rosmariinioksaa, lehdet nypittyinä

muutama timjaminoksa, lehdet nypittyinä

1 dl kuivaa valkoviiniä

2 rkl kapriksia

parmesaania, raastettuna

suolaa

mustapippuria

500 g pastaa, esim. penneä

Pilko sienet ja broileri. Mausta broileri suolalla ja pippurilla. Kuumenna iso paistinpannu ja paista sienistä liika kosteus pois. Mausta sienet suolalla ja pippurilla. Laita pohjalle iso nokare voita. Kuullota sipulia muutama minuutti keskilämmöllä. Kuullota valkosipulia minuutti. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Lisää pannulle mukaan broileripalat ja paista kypsiksi. Lisää mukaan yrtit ja valkkari. Anna kiehahtaa ja porista muutama minuutti. Lisää sekaan kaprikset. Anna hautua minuutti pari ja maista ja mausta. Sekoita seos pastan sekaan ja raasta päälle parmesaania. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat