Sieni-bruschetta - mitä sitä turhia kikkailemaan?

MTV Oy, All rights reserved

Olen mennyt yhdessä asiassa harhaan blogini suhteen. Saan eniten lukijatoiveita yksinkertaisista, helpoista ja nopeista ruoista. Olen tietoisesti niitä tämän tästä heitellytkin, mutta pitäisi harrastaa sitä enemmän. Esimerkiksi pastareseptien bloggaaminen tuntuu niin perusjutulta, etten ole oikein edes ajatellut sellaista viime aikoina. Aion blogata jatkossa niistäkin. Itse asiassa, tähän asti kaltoinkohdeltuihin uudenvuoden lupauksiin kuului mm. alle puolituntisten aterioiden pariviikkoinen ja sellaisen aion ihan pian pitää. Nyt alkoi kasvispainotteinen kuukausi eli kerran viikossa liharuokaa. Kalat ja äyriäiset sallitaan muinakin päivinä. 

Ennen erityisiä teemaviikkoja, kirjoitan mitä helpoimman ja herkullisimman reseptin. Tämä kuuluu kategoriaan, jota en useinkaan edes mainitse nauttivani Facebookin, Instagramin ja Twitterin uutisvirrassa. Syytä olisi. Lisäpontta aiheeseen antaa ensi viikolla vietettävä hävikkiviikko. Sieni-bruschetta on niitä ruokia, joissa miettii, miten yksinkertaista mitä upeimpien makujen loihtiminen onkaan. Ei kikkakolmosia. Raaka-aineet kypsäksi ja yhteen. Kantarelli-bruschetta oli myös ruoka, joka ensipuraisulla sai minut tuntemaan itseni tyhmäksi 30 vuoden sienien karttelun suhteen.

Tämän vuoden sienisatoa jännitetään paikoitellen yhä, mutta ainakin tattisadosta näyttäisi Facebook-postausten pohjalta tulevan erittäin hyvä. En ole ehtinyt sienimetsälle, mutta löysin onnekseni Tampereen kauppahallista herkkutatteja myynnistä (alakuva). Alla oleva resepti toimii yhtä mainiosti mille ruokasienelle tahansa ja totisesti aion kaikkia mahdollisia maistaakin. Hävikkiherkuksi tämän tekee vanhan vaalean leivän käyttäminen. Bruschetta on parhaimmillaan pari päivää vanhasta leivästä tehtynä, jolloin sitko on häipynyt kuivumisen myötä. Voileipänä sellainen olisi taas turhan rapsakkaa syötävää. Näin siitä saa loisteliaan alku- tai välipalan.

VINKKI!Muistutetaan, että bruschetta lausutaan 'brusketta' eikä 'brusetta'. Syyllistyn virheeseen itsekin tämän tästä.

Sieni-bruschetta

pari päivää vanhaa vaaleaa leipää, sentin siivuina

sieniä, karkeasti hienonnettuna

sipulia, hienonnettuna

tuoreita yrttejä, esim. rosmariinia, timjamia, salviaa…

valkosipulinkynsiä, halkaistuna

hyvälaatuista oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Heitä sienisilppu kuivalle pannulle ja paista kosteua pois. Laske lämpöä ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä ja lisää mukaan sipulisilppu. Kuullota hetki ja lisää mukaan yrtit. Anna paistua meheväksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda leipäviipaleet paahtimessa, grillipannulla tai grillissä rapsakaksi. Hinkaa puolikkaalla valkosipulinkynnellä pintaa kauttaaltaan kevyesti. Lorauta pinnalle hiukan hyvää oliiviöljyä. Annostele päälle sieniseos. Jos haluat, voit lorauttaa vielä tilkkasen oliiviöljyä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!