Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieni-bruschetta - mitä sitä turhia kikkailemaan?

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.09.2014 19:53

Olen mennyt yhdessä asiassa harhaan blogini suhteen. Saan eniten lukijatoiveita yksinkertaisista, helpoista ja nopeista ruoista. Olen tietoisesti niitä tämän tästä heitellytkin, mutta pitäisi harrastaa sitä enemmän. Esimerkiksi pastareseptien bloggaaminen tuntuu niin perusjutulta, etten ole oikein edes ajatellut sellaista viime aikoina. Aion blogata jatkossa niistäkin. Itse asiassa, tähän asti kaltoinkohdeltuihin uudenvuoden lupauksiin kuului mm. alle puolituntisten aterioiden pariviikkoinen ja sellaisen aion ihan pian pitää. Nyt alkoi kasvispainotteinen kuukausi eli kerran viikossa liharuokaa. Kalat ja äyriäiset sallitaan muinakin päivinä. 

MTV Oy, All rights reserved

Ennen erityisiä teemaviikkoja, kirjoitan mitä helpoimman ja herkullisimman reseptin. Tämä kuuluu kategoriaan, jota en useinkaan edes mainitse nauttivani Facebookin, Instagramin ja Twitterin uutisvirrassa. Syytä olisi. Lisäpontta aiheeseen antaa ensi viikolla vietettävä hävikkiviikko. Sieni-bruschetta on niitä ruokia, joissa miettii, miten yksinkertaista mitä upeimpien makujen loihtiminen onkaan. Ei kikkakolmosia. Raaka-aineet kypsäksi ja yhteen. Kantarelli-bruschetta oli myös ruoka, joka ensipuraisulla sai minut tuntemaan itseni tyhmäksi 30 vuoden sienien karttelun suhteen.

Tämän vuoden sienisatoa jännitetään paikoitellen yhä, mutta ainakin tattisadosta näyttäisi Facebook-postausten pohjalta tulevan erittäin hyvä. En ole ehtinyt sienimetsälle, mutta löysin onnekseni Tampereen kauppahallista herkkutatteja myynnistä (alakuva). Alla oleva resepti toimii yhtä mainiosti mille ruokasienelle tahansa ja totisesti aion kaikkia mahdollisia maistaakin. Hävikkiherkuksi tämän tekee vanhan vaalean leivän käyttäminen. Bruschetta on parhaimmillaan pari päivää vanhasta leivästä tehtynä, jolloin sitko on häipynyt kuivumisen myötä. Voileipänä sellainen olisi taas turhan rapsakkaa syötävää. Näin siitä saa loisteliaan alku- tai välipalan.

VINKKI! Muistutetaan, että bruschetta lausutaan 'brusketta' eikä 'brusetta'. Syyllistyn virheeseen itsekin tämän tästä.

Sieni-bruschetta

pari päivää vanhaa vaaleaa leipää, sentin siivuina

sieniä, karkeasti hienonnettuna

sipulia, hienonnettuna

tuoreita yrttejä, esim. rosmariinia, timjamia, salviaa…

valkosipulinkynsiä, halkaistuna

hyvälaatuista oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Heitä sienisilppu kuivalle pannulle ja paista kosteua pois. Laske lämpöä ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä ja lisää mukaan sipulisilppu. Kuullota hetki ja lisää mukaan yrtit. Anna paistua meheväksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda leipäviipaleet paahtimessa, grillipannulla tai grillissä rapsakaksi. Hinkaa puolikkaalla valkosipulinkynnellä pintaa kauttaaltaan kevyesti. Lorauta pinnalle hiukan hyvää oliiviöljyä. Annostele päälle sieniseos. Jos haluat, voit lorauttaa vielä tilkkasen oliiviöljyä.

http://blogit.mtv.fi/sivumaku/files/2014/09/herkkutatit.jpgMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Boltsi-gnocchi -paistosPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaPaahdettu kana ja tomaattinen lehtikaaliMaissisalsa - nopea, helppo ja napakka
alkuruokaantipastobruschettaitalialainenleipäreseptisienivälipala

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat