Selätä kiire ja kylmyys! Vaivattomasti valmistuva broilerivuoka on lohturuokaa parhaimmillaan

kana vuoka
Juustokuorrute kätkee sisäänsä aitoja makuja. Shutterstock

Kvinoasta, broilerista ja parsakaalista syntyy vähällä vaivalla lämmittävä uuniruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle.

Tämä ruoka muistuttaa sinua siitä, miksi rakastatkaan vuokaruokia nin paljon, The Kichn -sivustolla kerrotaan. Sen lisäksi, että ruoka sopii kylmään syyssäähän lähes täydellisesti, se on erittäin helppo valmistaa. Kvinoaa ja broileria ei esikypsennetä, vaan ne lisätään vuokaan raakana ja kypsennetään vasta uunissa. 

Tästä täyttävästä ja monipuolisesta ruoasta nauttii koko perhe!

Parsakaali-broilerivuoka (6 annosta)

4,5 dl kanalientä
2 1/3 dl maitoa
1 tl kanamaustetta
1 ¼ dl jauhoa
2 dl vettä
2 1/3 dl keittämätöntä kvinoaa
(pekonia, paistettuna)
400 g broilerin rintafileetä
1 dl juustoraastetta
7 dl parsakaalin kukintoja
mausteita 

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka (20x30 cm). Kuumenna kanaliemi ja puolet maidosta kattilassa. Sekoita lopun maidon sekaan kanamauste ja jauhot. Lisää maito-jauhoseos kiehuvan nesteen joukkoon ohuen nauhana ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.

Sekoita isossa kulhossa kastike, puolet vedestä, kvinoa ja pekoni. Levitä seos vuokaan. Leikkaa raaka broilerinliha kuutioiksi ja levitä vuokaan seoksen päälle. Mausta broileri mieluisillasi mausteilla ja paista uunissa noin puolen tunnin ajan.

Sillä aikaa, kun vuoka paistuu, keitä parsakaaleja kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan. Huuhtele parsat lopuksi kylmällä vedellä. Nosta vuoka uunista ja tarkista kypsyys. Jatka paistamista tarvittaessa vielä 10–15 minuuttia. Kun kvinoa ja broileri ovat kypsiä, lisää parsakaalit ja hieman vettä vuoan pinnalle. Sekoita raaka-aineet sekaisin ja lisää vuoan pinnalle juustoraaste. Jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja