Selätä kiire ja kylmyys! Vaivattomasti valmistuva broilerivuoka on lohturuokaa parhaimmillaan
Kvinoasta, broilerista ja parsakaalista syntyy vähällä vaivalla lämmittävä uuniruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle.
Tämä ruoka muistuttaa sinua siitä, miksi rakastatkaan vuokaruokia nin paljon, The Kichn -sivustolla kerrotaan. Sen lisäksi, että ruoka sopii kylmään syyssäähän lähes täydellisesti, se on erittäin helppo valmistaa. Kvinoaa ja broileria ei esikypsennetä, vaan ne lisätään vuokaan raakana ja kypsennetään vasta uunissa.
Tästä täyttävästä ja monipuolisesta ruoasta nauttii koko perhe!
Parsakaali-broilerivuoka (6 annosta)
4,5 dl kanalientä
2 1/3 dl maitoa
1 tl kanamaustetta
1 ¼ dl jauhoa
2 dl vettä
2 1/3 dl keittämätöntä kvinoaa
(pekonia, paistettuna)
400 g broilerin rintafileetä
1 dl juustoraastetta
7 dl parsakaalin kukintoja
mausteita
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka (20x30 cm). Kuumenna kanaliemi ja puolet maidosta kattilassa. Sekoita lopun maidon sekaan kanamauste ja jauhot. Lisää maito-jauhoseos kiehuvan nesteen joukkoon ohuen nauhana ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.
Sekoita isossa kulhossa kastike, puolet vedestä, kvinoa ja pekoni. Levitä seos vuokaan. Leikkaa raaka broilerinliha kuutioiksi ja levitä vuokaan seoksen päälle. Mausta broileri mieluisillasi mausteilla ja paista uunissa noin puolen tunnin ajan.
Sillä aikaa, kun vuoka paistuu, keitä parsakaaleja kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan. Huuhtele parsat lopuksi kylmällä vedellä. Nosta vuoka uunista ja tarkista kypsyys. Jatka paistamista tarvittaessa vielä 10–15 minuuttia. Kun kvinoa ja broileri ovat kypsiä, lisää parsakaalit ja hieman vettä vuoan pinnalle. Sekoita raaka-aineet sekaisin ja lisää vuoan pinnalle juustoraaste. Jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan.
Lähteet: TheKitchn, Pinchofyum
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti