Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Selätä kiire ja kylmyys! Vaivattomasti valmistuva broilerivuoka on lohturuokaa parhaimmillaan

Juustokuorrute kätkee sisäänsä aitoja makuja.
Juustokuorrute kätkee sisäänsä aitoja makuja. Shutterstock
Julkaistu 29.11.2018 16:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kvinoasta, broilerista ja parsakaalista syntyy vähällä vaivalla lämmittävä uuniruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle.

Tämä ruoka muistuttaa sinua siitä, miksi rakastatkaan vuokaruokia nin paljon, The Kichn -sivustolla kerrotaan. Sen lisäksi, että ruoka sopii kylmään syyssäähän lähes täydellisesti, se on erittäin helppo valmistaa. Kvinoaa ja broileria ei esikypsennetä, vaan ne lisätään vuokaan raakana ja kypsennetään vasta uunissa. 

Tästä täyttävästä ja monipuolisesta ruoasta nauttii koko perhe!

Parsakaali-broilerivuoka (6 annosta)

4,5 dl kanalientä
2 1/3 dl maitoa
1 tl kanamaustetta
1 ¼ dl jauhoa
2 dl vettä
2 1/3 dl keittämätöntä kvinoaa
(pekonia, paistettuna)
400 g broilerin rintafileetä
1 dl juustoraastetta
7 dl parsakaalin kukintoja
mausteita 

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka (20x30 cm). Kuumenna kanaliemi ja puolet maidosta kattilassa. Sekoita lopun maidon sekaan kanamauste ja jauhot. Lisää maito-jauhoseos kiehuvan nesteen joukkoon ohuen nauhana ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.

Sekoita isossa kulhossa kastike, puolet vedestä, kvinoa ja pekoni. Levitä seos vuokaan. Leikkaa raaka broilerinliha kuutioiksi ja levitä vuokaan seoksen päälle. Mausta broileri mieluisillasi mausteilla ja paista uunissa noin puolen tunnin ajan.


Sillä aikaa, kun vuoka paistuu, keitä parsakaaleja kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan. Huuhtele parsat lopuksi kylmällä vedellä. Nosta vuoka uunista ja tarkista kypsyys. Jatka paistamista tarvittaessa vielä 10–15 minuuttia. Kun kvinoa ja broileri ovat kypsiä, lisää parsakaalit ja hieman vettä vuoan pinnalle. Sekoita raaka-aineet sekaisin ja lisää vuoan pinnalle juustoraaste. Jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan.

Lähteet: TheKitchn, Pinchofyum

Lisää aiheesta:

Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistäMaukas aamiaisherkku syntyy ylijääneestä pastasta – tätä munaruokaa koko perhe rakastaa! Tiesitkö, että risoton voi valmistaa myös näin? Helpolla ruokaniksillä ravintolatason elämysRavintolan suosikkiruoan valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tämä Tikka Masala valmistuu pöytään alle puolessa tunnissaOletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"
RuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?