Se oli vain ajan kysymys: Spagettidonitsit ovat täällä – "isoäitini kääntyy haudassaan"

spagnut
Shutterstock, Instagram

Unohda menneen talven sateenkaaribaagelit ja ramenburgerit. Nyt ihastuttavat ja vihastuttavat pastapitoiset leivonnaiset eli spagnutit.

New Yorkilaiset ovat vieneet pikaruuan jälleen uudelle tasolle. Noutosapuskan ystävät ovat kehitelleet uskaliaan yhdistelmän, jota harva kotikokki olisi rohjennut lähteä kehittelemään.

Spagetti on herkkua, mutta sen syöminen esimerkiksi kaupungilla kävellessä on lähinnä mahdottomuus. Ongelmaan on keksitty kuitenkin ratkaisu. Suolaiset spagettidonitsit ovat juuri sitä, miltä kuulostavat ja niitä on helppo nakertaa esimerkiksi metroon juostessa.

Spagettidonitsit eli spagnutit koostuvat spagetista, juustosta ja munamaidosta. Ne on muotoiltu donitsin muotoon ja upotettu amerikkalaiseen tyyliin rasvakattilaan, mikä tekee niiden pinnasta vastustamattoman rapean.

Suolaisia ”donitseja” kaupittelevalla Pop Pastalla on valikoimissaan muun muassa valkosipuli- ja bolognese-versio.

Donitsit ovat aiheuttaneet netissä luonnollisesti voimakkaita tunnereaktioita suuntaan jos toiseen ja rinkulat ovat vallanneet myös Instagramin.

– Olenko ainoa, jonka mielestä spagettidonitsit näyttävät ällöttäviltä? Ja nyt ne ovat keksineet myös spagettipiirakan? Italialainen isoäitini kääntyy haudassaan, taivastelee Twitterissä nimimerkki Marlee Youngkin.

– Menestystä on napata päivän viimeinen tiskissä oleva spagettidonitsi, intoilee nimimerkki brandonwrites puolestaan Instagramissa. 

***

0:30

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja