Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulohi-piparjuuri-parsarisotto

Julkaistu 23.05.2018 21:50

Joskus sattuu tekemään puolihuolimattomasti loistavaa ruokaa. Mökin ja kaupungin välillä asumisen vaihe on vuoden tyhjintä aikaa jääkaapissa. Tehdään usein ruokaa siitä mitä sattuu kaapista löytymään. Monelle se on tuttua, mutta itse pyrin jonkin toteamattoman kontrollipakkomielteen takia rakentamaan annoksen valmiiksi jo kaupassa ja hankkimaan ideaalit ainesosat idealle. Siten välttyy yllätyksiltä, myös positiivisilta.

Tällä kertaa upea ruoka syntyi jälkikäteen ilmiselvästi toisilleen sopivista aineksista, mutta tekohetkellä ne olivat lähinnä ainoat, jotka tuntuivat toimivan kimppaan saatavilla olevista raaka-aineista. Kylkeen vielä raikasta Sauvignon Blancia tai runsasta Rieslingia ja kevään makuja pursuava risotto on edessäsi.

Tsekkaa myös parikymmentä muuta risottoreseptiä!

Savulohi-piparjuuri-parsarisotto
4 hlölle
2 dl risottoriisiä
150 g lämminsavulohta (kylmäsavukin käy, tulee vain erilaista)
puoli nippua parsaa
pari senttiä piparjuurta, raastettuna
1 salottisipuli hienonnettuna (keltasipulikin käy)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 lasi kuivaa valkoviiniä
1 l kanalientä
2 nokaretta voita
2 rkl oliiviöljyä
2-3 retiisiä
1/2 sitruuna lohkoina
tilliä
suolaa
mustapippuria

Palastele lohi. Pilko parsa parin sentin palasiksi. Jos se on paksua, puolita pitkittäin.
Kuumenna kattila melko kuumaksi ja lorauta sinne öljyä ja yksi nokare voita. Kippaa mukaan sipuli. Kuullota muutama minuutti ja lisää valkosipuli ja kuullota minuutti. Kaada mukaan riisi. Pyörittele riisiä muutama minuutti, mutta varo ruskistamasta sitä. Tämä irrottaa riisin pinnasta tärkkelystä, joka tekee lopputuloksesta mehevämmän. Kaada mukaan lasi viiniä ja sekoita. Vähennä lämpöä miedolle. Kippaa 1 dl kanalientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Laita sekaan puolet piparjuuresta. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Riisin alkaessa hiukan pehmetä, laita mukaan parsapalat. Maista ja lisää piparjuurta maun mukaan. Riisin lähestyessä al dente -tasoa, lisää mukaan lohi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja laita mukaan toinen nokare voita. Lopputuloksen tulisi olla riisipuuromaisen valuvaa ja riisin pinnalta pehmeää, sisältä jäntevää. Annostele risotto lautasille ja laita päälle retiisisiivuja ja tilliä.




Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuKantarelli-kukkakaalirisotto tillilläMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Sake-marinoitu lohi, paistettu katkarapuriisi ja ananastaFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) Stroganoff
risottoreseptikevätruokasesonkisesonkiruokaitalialainenkalaruokasavulohilohiparsa

Tuoreimmat aiheesta

risotto
  • 02.08.201908:24
    kantarelli

    Kantarelli-kukkakaalirisotto tillillä

  • 05.07.201912:54
    anjovis

    Paprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellalla

  • 26.06.201911:53
    puutarhamökki

    Raparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkku

  • 15.01.201920:50
    resepti

    Voinen salviarisotto limellä

  • 10.01.201921:00
    resepti

    Panissa - runsaan täyteläinen papu-salamirisotto Piemontesta