Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sausage Rolls - jenkkien tuore somehitti

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 09.11.2015 19:11

Amerikan kansakin sai juuri oman peltilihapiirakkansa. New York Times postasi klassisen brittiläisen makkarakääröreseptin ja uusi manner oli saanut oman somehittinsä. Hämmenystä seurasi myös Atlantin toisella puolen, kun britit alkoivat ihmetellä, eivätkö jenkit olleet aiemmin kuulleet ruokalajista. 

MTV Oy, All rights reserved

Ruoka on hyvin lähellä lihapiirakkaa, mutta siihen ei tule riisiä. Voitaikinan sisään rullattavaan täytteeseen voit laittaa melkeinpä mitä vain. Voit käyttää myös kaupan raakamakkaraa, kunhan puristat täytteen ensin kuoresta ulos. Lopputulos on lähellä suomalaista (järkyttävää) nakkipiiloa/nakkikätköä/nakkipiirakkaa, joka palauttaa monelle lapsuusmuistot mieleen. MTV Oy, All rights reserved

Päätin kokeilla ensin tuolla New York Timesin ohjeella, jonka mausteinen ja yrttinen makumaailma on takuulla hyvä. Ja olihan. Ja mikä parasta, kaupan voitaikinaa käytettäessä herkku on aloituksesta tunnin päästä valmiina syötäväksi. Itse tekemiseen meni näin ensikertalaisena puoli tuntia, ja kun se paistuu uunissa 20-25 minuuttia, voidaan puhua kunnon hätävierasvarasta tai napakympistä omaan mässäilyyn kaloreita laskematta. Tai vaikka pikkujouluihin! Tai vaikka joulupöytään!

Jos teet taikinan itse, lisää kokonaisaikaan toinen tunti, jotta taikina ehtii asettua.

No, miten on? Pärjääkö meidän peltilihikselle?

VINKKI! Resepti on vain suomennos NYT:n versiosta. Heitin tuplamäärät mausteita ja yrttejä ja tuli varmaankin originaalia parempi. Päälle voi ripotella myös seesaminsiemeniä makua ja näköä antamaan.

Makkararullat

Taikina:

250 g vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

4 rkl/50 g porsaan ihraa/laardia

110 g voita

1,25 dl jääkylmää vettä

TAI paketti valmista voitaikinaa

Lihatäyte:

900 g rasvaista porsaan jauhelihaa

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

ripaus cayennea

0,5 tl jauhettuja korianterinsiemeniä

0,25 tl muskottipähkinää

2 tl hienonnettua timjamia

2 rkl hienonnettua salviaa

2 rkl hienonnettua persiljaa

1 kananmuna, vatkattuna

Tee taikina (jos teet itse). Sekoita keskenään jauhot ja suola. Nypi sekaan possunrasva ja sen jälkeen voi pieninä kuutioina veden kera. Vaivaa, kunnes saat tasaisen, tahmaisen taikinan. Jauhota taikinan pinta ja painele taikina peukalonpaksuiseksi levyksi. Kääri kelmuun ja annan asettua jääkaapissa tunti tai vaikka yön yli.

Tee lihatäyte. Sekoita ainekset keskenään. Jaa taikina neljään osaan ja rullaa niistä n. 20 cm pitkä makkara. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja jaa se neljään osaan, jotka ovat noin 20 cm kauttaaltaan. Laita makkara levyn reunaan ja sivele vastareunaan hiukan vettä. Rullaa makkara taikinan sisään ja jätä sauma pohjalle. Leikkaa pötkä kuuteen osaan ja asettele palaset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele pinta kananmunalla.

Paista makkararullia 20-25 min, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja liha kypsää. Ota uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti. Hyviä niin lämpiminä kuin huoneenlämpöisinäkin.

MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Maukkaan raikas kanakebabKoukuttavat parmesaani-rouskikset - Parmesan Oyster CrackersMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTALihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullatPeltilihapiirakka huippukokin versionaPide - turkkilainen pizzapiiras
cocktail-palahiukopalaillanistujaisetjauhelihaliharuokamakkaramakkarakäärömakkararullaporsaanlihareseptisausage rollsvälipala

Tuoreimmat aiheesta

cocktail-pala
  • 17.12.201713:49
    juomasekoitus

    Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet

  • 21.06.201618:27
    feta

    Feta-mansikat - supersimppeli jälkiruoka

  • 28.10.201521:14
    alkupala

    Kurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulilla

  • 21.10.201519:30
    alkuruoka

    Katkarapu-ceviche ecuadorilaisittain

  • 12.10.201421:29
    alkupala

    "Pad Thai" - fiinimpi versio alkupalaksi

MTV Oy, All rights reserved