Sauli Kemppaisen tärkein tärppi kalan ja lihan savustamiseen: "Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta"

Älä tee näitä virheitä, jos savustat kalaa tai lihaa! 2:39 Älä tee näitä virheitä, jos savustat kalaa tai lihaa!
KATSO VIDEO: Älä tee näitä virheitä, jos savustat kalaa tai lihaa!

Mitä kaikkea kannattaa muistaa kalaa tai lihaa savustaessa? Nappaa kokki Sauli Kemppaisen vinkit videolta.

Huippukokki Sauli Kemppainen jakoi taannoin Viiden jälkeen -ohjelmassa parhaat savustamisvinkkinsä. Kemppaista pyydettiin nimeämään kolme yleistä virhettä, joihin kotikokki yleensä savustaessaan sortuu.

Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana "Gordon Ramsayna", sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.

Kemppaisen mukaan tärkeintä on valita ensimmäiseksi hyvä raaka-aine savustamiseen.

– Eli tuore ja puhdas raaka-aine. Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta, vaikkapa mennä lenkille, Kemppainen virnuili.

Myös vääränlainen suolaus voi pilata savustetun ruoan.

– Suolaus on todella tärkeä juttu, koska suola tuo sen raaka-aineen oman maun isosti ylös. 

Miten liha tai kala sitten kannattaisi suolata ennen savustamista? Katso jutun yllä olevalta videolta kokki Sauli Kemppaisen vinkit!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.