Sauli Kemppaisen tärkein tärppi kalan ja lihan savustamiseen: "Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta"
Mitä kaikkea kannattaa muistaa kalaa tai lihaa savustaessa? Nappaa kokki Sauli Kemppaisen vinkit videolta.
Huippukokki Sauli Kemppainen jakoi taannoin Viiden jälkeen -ohjelmassa parhaat savustamisvinkkinsä. Kemppaista pyydettiin nimeämään kolme yleistä virhettä, joihin kotikokki yleensä savustaessaan sortuu.
Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana "Gordon Ramsayna", sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.
Kemppaisen mukaan tärkeintä on valita ensimmäiseksi hyvä raaka-aine savustamiseen.
– Eli tuore ja puhdas raaka-aine. Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta, vaikkapa mennä lenkille, Kemppainen virnuili.
Myös vääränlainen suolaus voi pilata savustetun ruoan.
– Suolaus on todella tärkeä juttu, koska suola tuo sen raaka-aineen oman maun isosti ylös.
Miten liha tai kala sitten kannattaisi suolata ennen savustamista? Katso jutun yllä olevalta videolta kokki Sauli Kemppaisen vinkit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka