Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sauli Kemppaisen tärkein tärppi kalan ja lihan savustamiseen: "Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta"

2:39Älä tee näitä virheitä, jos savustat kalaa tai lihaa!KATSO VIDEO: Älä tee näitä virheitä, jos savustat kalaa tai lihaa!
Julkaistu 17.06.2023 09:46

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mitä kaikkea kannattaa muistaa kalaa tai lihaa savustaessa? Nappaa kokki Sauli Kemppaisen vinkit videolta.

Huippukokki Sauli Kemppainen jakoi taannoin Viiden jälkeen -ohjelmassa parhaat savustamisvinkkinsä. Kemppaista pyydettiin nimeämään kolme yleistä virhettä, joihin kotikokki yleensä savustaessaan sortuu.

Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana "Gordon Ramsayna", sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.

Kemppaisen mukaan tärkeintä on valita ensimmäiseksi hyvä raaka-aine savustamiseen.

– Eli tuore ja puhdas raaka-aine. Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta, vaikkapa mennä lenkille, Kemppainen virnuili.

Myös vääränlainen suolaus voi pilata savustetun ruoan.

– Suolaus on todella tärkeä juttu, koska suola tuo sen raaka-aineen oman maun isosti ylös. 

Miten liha tai kala sitten kannattaisi suolata ennen savustamista? Katso jutun yllä olevalta videolta kokki Sauli Kemppaisen vinkit!

Lue myös: Oletko hoksannut kätevää arkiruokaa? Avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"

Lisää aiheesta:

Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohuSikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästäPalkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteTukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä
RuokaLihaKalaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste