Makaronilaatikon joukkoon voi ujuttaa helposti aimo annoksen kasviksia.
Heinäkuussa uutisoitiin kesäkurpitsan ennätyssadosta Suomessa. Helteillä kypsynyt jättisato uhkasi jäädä kauppoihin, kun kesäkurpitsaa oli yhtäkkiä tarjolla yli äyräiden. S-ryhmä kannusti tuolloin suomalaisia kesäkurpitsatalkoisiin.
Kuten heinäkuussa jo kerrottiin, kesäkurpitsa on monipuolinen raaka-aine, joka sopii monenlaisiin ruokiin. Kesäkurpitsaa rakastava ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto vinkkaa, että kasvista voi ujuttaa moneen tuttuun ruokaan. Satu päätti itse testata kasvismakaronilaatikkoa ja jakoi heinäkuussa loihtimastaan ruoasta kuvan Instagram-tililleen. Pian kaikki halusivat saada reseptin ylistettyyn makaronilaatikkoon.
– En ole tainnut saada mistään reseptistä koskaan aiemmin yhtä paljon toiveita! Syynä oli jättimäinen kesäkurpitsa, jonka ujutin makaronilaatikkoon ilman että perheen alaikäiset kesäkupitsakriitikot huomasivat yhtään mitään, Satu kirjoittaa blogissaan.
"Uppoaa kastikkeeseen ilman todistusaineistoa"
Satu raastoi kasvimaaltaan nappaaman jättimäisen kesäkurpitsapötkylän itse maustamansa tomaattikastikkeen sekaan.
