Sanomalehti mokasi: Kehotti lukijoita syömään myrkkysieniä

Matsutake-sienet(kuvassa) ovat arvostettuja ruokasieniä.

Amerikkalaislehti erehtyi käyttämään kuuluisista ruokasienistä kertovassa artikkelissaan kuvaa vaarallisistä kärpässienistä.

Amerikkalainen The Oregonian -lehti uutisoi viikonloppuna Matsutake-sienten kauden alkamisesta, mutta matsutakejen sijaan artikkeli oli kuvitettu punakärpässienten kuvilla.

Matsutake-sienet ovat arvostettuja ruokasieniä, joita löytyy myös Suomesta. Punakärpässienten syöminen voi sitä vastoin aiheuttaa huimausta, pyörrytystä, hallusinaatioita ja sekavuutta. vatsavaivoja, ripulia, hikoilua ja pupillin supistumista. Maailmalla on todettu myös punakärpässienen aiheuttamia kuolemantapauksia.

Monet sienet sisältävät ihmiselle haitallisia aineita. Sienimyrkyt voivat olla hengenvaarallisia ja siksi sekä sienilajin tunnistamisen että sienten käsittelyn kohdalla on äärimmäisen tärkeää olla tarkkana. Sieniä, joiden lajista ei voi olla aivan varma, ei kannata koskaan syödä.

Lähteet: oregonlive.com, wikipedia

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja