Sanomalehti mokasi: Kehotti lukijoita syömään myrkkysieniä

Matsutake-sienet(kuvassa) ovat arvostettuja ruokasieniä.

Amerikkalaislehti erehtyi käyttämään kuuluisista ruokasienistä kertovassa artikkelissaan kuvaa vaarallisistä kärpässienistä.

Amerikkalainen The Oregonian -lehti uutisoi viikonloppuna Matsutake-sienten kauden alkamisesta, mutta matsutakejen sijaan artikkeli oli kuvitettu punakärpässienten kuvilla.

Matsutake-sienet ovat arvostettuja ruokasieniä, joita löytyy myös Suomesta. Punakärpässienten syöminen voi sitä vastoin aiheuttaa huimausta, pyörrytystä, hallusinaatioita ja sekavuutta. vatsavaivoja, ripulia, hikoilua ja pupillin supistumista. Maailmalla on todettu myös punakärpässienen aiheuttamia kuolemantapauksia.

Monet sienet sisältävät ihmiselle haitallisia aineita. Sienimyrkyt voivat olla hengenvaarallisia ja siksi sekä sienilajin tunnistamisen että sienten käsittelyn kohdalla on äärimmäisen tärkeää olla tarkkana. Sieniä, joiden lajista ei voi olla aivan varma, ei kannata koskaan syödä.

Lähteet: oregonlive.com, wikipedia

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.