Sano hyvästit tutulle Spritelle –1960-luvulta lähtien myytyyn ikoniseen pulloon ja reseptiin oleellinen muutos

sprite
Shutterstock/DenisMArt

Ikoniset vihreät Sprite-muovipullot jäävät nyt historiaan, tiedottaa Suomen Coca-Cola ja Sinebrychoff. Samalla myös juoman resepti päivittyy. 

Suomen Coca-Cola ja Sinebrychoff luopuvat värillisten Sprite -muovipullojen käytöstä, koska värillistä muovia on hankala kierrättää uusiksi pulloiksi. 1960-luvulta saakka vihreistä pulloista tunnetun Spriten uudet muovipullot valmistetaan jatkossa vain kirkkaasta PET-muovista, josta osa on kierrätettyä muovia.

– Luovumme Spriten tavaramerkiksi muodostuneesta vihreästä pullosta, koska vihreää muovia ei voida kierrättää uusiin pulloihin. Spriten pullomuutos pitää kerran valmistetun muovin käytössä uusien pullojen materiaalina ja vähentää tarvetta valmistaa uutta muovia pulloja varten. Tämä pienentää pullojen hiilidioksidipäästöjä, Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri sanoo.

Uudessa kirkkaassa puolen litran pullossa on 50 prosenttia ja 1,5 litran pullossa 25 prosenttia kierrätettyä muovia.

– On turha valmistaa koko ajan uutta muovia uusia pulloja varten ja käyttää palautettujen pullojen korkealaatuista muovia sellaisissa tuotteissa, joista se ei enää palaa takaisin kiertoon. Jotta mahdollisimman monesta pullosta voidaan valmistaa uusia pulloja, on järkevää luopua värillisen PET-muovin käytöstä, Natri perustelee. 

Myös Spriten resepti uudistuu

Sprite-limonadi kehitettiin alun perin vuonna 1960 Yhdysvalloissa. Vain viisi vuotta myöhemmin se esiteltiin suomalaisille ensimmäisenä maana Amerikan ulkopuolella. Siitä lähtien Spriten vihreä pullo on ollut sitruuna-limettijuomien ikoninen tunnus.

Uudistuksen yhteydessä myös maailman kolmanneksi myydyimmän klassikkojuoman resepti päivittyy. Juomaan käytetty sitruuna- ja limettimehu (1%) sekä luontaiset aromit antavat Spritelle aiempaa raikkaamman maun.

Spriten makeuttamiseen ei käytetä makeutusaineita vaan sokeria, jota on lisätty juomaan hieman vähemmän. 

Lähde: Coca-Cola Finland

***

Muistatko vielä nämä Jaffa-pullot?

Legendaarinen juoma, josta tuli Suomessa välitön hitti – muistatko vielä nämä Jaffa-pullot? 0:37

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat