Sampsa osti viiniä Alkosta – kotona paljastui ikävä yllätys: "Kaatui välittömästi viemäriin sisältö"

alko Sampsa
Valkoviinitölkin korkin kierteet paljastivat, että juoma oli jo avattu mahdollisesti myymälässä. Shutterstock/Sampsan kotialbumi

Joensuulaisesta Alkosta ostetusta valkoviinitölkistä paljastui ikävä yllätys.

Sampsa Jääskeläinen oli juuri korkkaamassa joensuulaisesta Alkosta ostettua valkoviinitölkkiä vaimonsa kanssa, kunnes huomasi, että joku oli ehtinyt tölkille ensin.

– Kun olisin halkosavotan jälkeen ottanut lasilliset vaimoni kanssa, niin vaimoni ihmetteli, miksi edellisenä päivänä ostettu tölkki oli vuotanut. Sen tölkin korkki olikin niin sanotusti vinokierteellä, joten se oli aukaistu, Sampsa kertoo.

Tölkkiä ei oltu avattu Sampsan kotona, eli joku oli korkannut juoman jo mahdollisesti Alkon myymälässä. Sampsa otti yhteyttä Alkon asiakaspalveluun, josta tieto luvattiin välittää kyseiseen myymälään.

– Suoraa yhteyttä itse myymälään en saanut. 

Alkon myymälöissä ei ole havaittu vastaavanlaisia tapauksia 

Alkon viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille tapauksen olevan Alkon tiedossa, mutta mistään yleisestä ilmiöstä ei kuitenkaan ole kyse.

– Selvitimme tapauksien määrää asiakaspalvelustamme sekä laadunvalvonnastamme, eikä meillä sen perusteella ole vastaavanlaisia muita tapauksia tiedossamme, Alkon turvallisuuspäällikkö Hannu Huuhtanen kertoo.

Huuhtasen mukaan myymälätyöntekijät poistaisivat toki avatut tuotteet hyllystä, jos tällaisia siellä havaittaisiin. 

– Jos epäilee, että Alkosta ostetussa tuotteessa on virhe, pyydämme palauttamaan sen Alkon myymälään. Virheen toteamisen jälkeen asiakas saa tuotteesta rahat takaisin. Seuraamme myymälään palautettujen tuotteiden määrää ja palautusten syitä.

Sampsa kertoo olevansa huojentunut, ettei vastaavanlaisia tapauksia ole sen enempää.

– Oli todella pelottavaa miettiä, kuka tölkin on aukaissut ja miksi, tai onko tölkkiin laitettu jotain. Kaatui välittömästi viemäriin sisältö.

Katso myös video: Näin avaat viinitonkan oikeaoppisesti

1:16
Tiesitkö, että myös viinitonkalle on olemassa oikeaoppinen avaamistekniikka?

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja