Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salami vai pepperoni? Näin pizzantäytteet eroavat toisistaan

Shutterstock
Julkaistu 24.03.2015 20:00

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Pizzerioiden listoilta löytyy yleensä täytevaihtoehdoiksi sekä salamia että pepperonia. Mitä eroa näillä kahdella kestomakkaralla on?

Suolaiset makkarat antavat pizzalle lisäpotkua. Salami ja pepperoni ovat samankaltaisia täytevaihtoehtoja, mutta erojakin näiden kahden väliltä löytyy. 

Salami on italialainen, ilmakuivaamalla valmistettu kestomakkara. Yleensä se valmistetaan sianlihasta ja silavasta. Eri puolilla Italiaa on omat versionsa salamista, mutta yleisesti kestomakkara maustetaan esimerkiksi yrteillä, suolalla, pippurilla, viinillä tai viinietikalla.  

Pepperoni on yhdysvaltalais-italialainen, mausteinen salamimakkara, jonka valmistuksessa käytetään yleensä naudan- ja sianlihaa. Pepperoni eroaa salamista sen mausteisuuden vuoksi. Pepperoni maustetaan usein esimerkiksi paprikalla ja cayennepippurilla, jotka antavat makkaralle maun lisäksi pepperonille tunnusomaista kirkkaammanpunaista väriä. Pepperoni on maultaan paitsi mausteisempi, myös lievästi tulinen. 

Lähteet: meatandsausages.com, igourmet.com

Lisää aiheesta:

Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?Mitä eroa on salamilla ja pepperonilla?Tiesitkö tätä lauantaimakkarasta? Sisältää ainesosan, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi Vuoden 2019 Pizzamestari paljastaa voitokkaat reseptinsä: Nämä kekseliäät herkut hurmasivat tuomariston – kokeile myös kotona!Ananas ei ole mitään verrattuna tähän! Ruotsalaisten suosima pizzatäyte hämmentää: ”Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa?”
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä

  • 13.8.16:16
    Jauheliha

    Naudanlihan hinta noussut edelleen hurjasti