Salakavala lihottaja – laihduttaja, vaihda mehu tähän terveelliseen juomaan välittömästi!

mehu smoothie
Smoothie on lääkärin mukaan mehua huomattavasti parempi vaihtoehto. Shutterstock

Lääkäri muistuttaa, miksi mehut eivät välttämättä ole se kaikkein terveellisin valinta. 

Erilaiset mehut ovat suosittuja niin aamiaisilla kuin välipaloillakin, ja niillä on todistetusti positiivisia vaikutuksia niille, joilla on vaikeuksia syödä riittävästi hedelmiä ja vihanneksia. Vaikka hedelmä- ja vihannespitoiset mehut ovat täynnä vitamiineja, ne eivät välttämättä ole niin terveellisiä kuin monet olettavat.

Time-verkkosivuston julkaiseman artikkelin mukaan smoothiet ovat itse asiassa mehuja huomattavasti parempi vaihtoehto. Mutta miksi?

– En ole mehujen ystävä, koska niistä puuttuu usein tärkeitä ravintoaineita, kuten kuitua, proteiinia ja hyviä rasvoja, yhdysvaltalainen lääkäri Scott Kahan toteaa. 

Kuidun puuttuminen vaikuttaa moneen asiaan

Lääkärin mukaan mehujen yksi suurimmista puutteista tuoreisiin hedelmiin verrattuna on se, että mehut eivät sisällä kuituja, eivätkä ne näin ollen täytä vatsaasi samalla tavalla kuin pureskeltavat hedelmät. Nälkä saattaa yllättää hyvinkin pian juoman nauttimisen jälkeen. 

Khanin mukaan kuidun puuttuminen johtaa myös siihen, että mehujen sisältämä sokeri pääsee imeytymään nopeasti elimistöön aiheuttaen nopeaa verensokerin nousua. Vaikka luontainen sokeri ei kuulosta kovin pahalta, Kahan muistuttaa, että elimistö reagoi sokeriin samaan tapaan riippumatta siitä, saatko sen hedelmien vai karkin muodossa. 

– Ihmiset päätyvät juomaan sitä mielin määrin eivätkä ymmärrä, kuinka paljon kaloreita ja sokereita se voi sisältää. Se on välipala, Kahan toteaa.

Mehujen sijaan lääkäri suosittelee smoothieita, joissa kokonaisina käytettävien hedelmien ja vihannesten hyödyt pääsevät kunnolla oikeuksiinsa yhdessä terveellisten proteiinien ja hyvien rasvojen kanssa.

Lähde: TheTime 

Katso videolta ohjeet terveelliseen ja herkulliseen aamusmoothieeseen.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat