Salaisuutta vaalittiin seitsemän vuotta – Fazer muutti suosikkiruisleivän reseptin

FB_Fazer_puikula_savulohi_vaaka
Fazer vaali Puikula-leivän salaista taikinajuurta 7 vuotta. Fazer

Fazer tiedottaa uudistaneensa suositun Puikula-ruisleivän reseptin sekä pakkauksen asiakaspalautteen vuoksi.

Yksi Suomen suosituimmista ruisleivistä, Fazerin Puikula -leipä on saanut uuden pakkauksen ja samalla myös sen reseptiä on muutettu. Fazerin mukaan uudistus oli suuri voimainponnistus koko tuotekehitystiimiltä. Uudistusta varten tehtiin vuosia tuotekehitystä, lukuisia sokkomakutestejä sekä kerättiin satoja kuluttajapalautteita.

– Puikula on ollut markkinoilla jo useita vuosia. Olemme saaneet palautetta jo muutamien vuosien ajan, ettei Puikulalla oikein ole omaa identiteettiä ja se on vähän mauton, että olisi aika vähän tehdä jotain, Fazer Leipomoiden valikoima- ja tuotekehitysjohtaja Heli Anttila kertoo.

– Asiakkaamme toivoivat lisää mehevyyttä, tuoreudentuntua ja suomalaisen rukiin makua. Näitä asioita lähdimme rakentamaan ja ensivaikutelman perusteella olemme onnistuneet hyvin.

Salaista taikinajuurta vaalittiin seitsemän vuotta

Tuote sai uudistuksen myötä uuden taikinajuuren, jota kutsutaan usein leivän sydämeksi ja sieluksi. Fazerin mukaan leipä säilyy uudistuksen ansiosta tuoreena jopa viisi päivää ilman lisäaineita. Samalla myös täysjyvärukiin osuutta nostettiin leivässä 75 prosenttiin.  Leipä leivotaan kotimaisesta rukiista.

– Itse taikinajuurta vaalittiin ja kehiteltiin kokonaiset seitsemän vuotta. Matka on ollut haastava, mutta mielenkiintoinen, leivän päätuotekehittäjänä toiminut Kari Näveri kommentoi.

Taistelu Suomen suosituimman leivän tittelistä

Suomen suosituin ruisleipä on ollut jo useamman vuoden ajan Vaasan Ruispalat. Nähtäväksi jää, horjuttaako Fazerin uudistus suosikkileivän asemaa. Myös Oululaisen Reissumies lukeutuu myydyimpien ruisleipien joukkoon.

Revitty palaleipä on suomalainen erikoisuus, jota Linkosuon leipomo ryhtyi ensimmäisenä valmistamaan Suomessa vuonna 1974. Palaleivän osuus leivän kulutuksesta Suomessa on merkittävä.

Millaista on maailman paras leipä? Katso alta Kympin uutisten kevennys:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja