Salainen ainesosa tekee marjapiirakasta suussasulavaa – poimi talteen herkullinen resepti

Mainos
valkosuklaa marjapiirakka

Valkosuklaa sopii oivasti marjapiirakkaan. Tällä reseptillä valmistuu perinteinen marjapiirakka, jonka täyte tehdään kermaviiliin.

Helppo marjapiirakka valmistuu yksinkertaisesta pohjataikinasta ja kermaviilitäytteestä.  arjapiirakassa voi hyödyntää joko tuoreita tai pakastettuja marjoja.

Valmis piirakka vain mehevöityy entisestään jääkaapissa, joten piirakka maistuu loistavasti myös seuraavana päivänä.

Valkosuklaa-marjapiirakka

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna
150 g voita

Täyte:

4 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
vanilliinisokeria
0,5 l marjoja
100 g valkosuklaata

Aloita valmistamalla piirakkapohja. Mittaa vehnäjauho taikinakulhon pohjalle ja lisää päälle leivinjauhe. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho lusikalla yhteen. Lisää seuraavaksi sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi.

Painele valmis taikina voidellun piirakkapohjan päälle. Valmista seuraavaksi täyte.

Kaada kulhoon kermaviili ja riko joukkoon kananmunat. Lisää lopuksi vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada marjat piirakkapohjan päälle. Lisää marjojen päälle murskattu valkosuklaa ja kaada lopuksi päälle kermaviilitäyte.

Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Anna piirakan vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.