Salaattiin kannattaa lisätä kananmunaa – uskomaton vaikutus
Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan keitettyjä kananmunia kannattaa syödä vihannesten seurana, jos niiden terveysvaikutuksista mielii saada mahdollisimman paljon irti.
Amerikkalaisessa Purduen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että keitetyillä kananmunilla voi olla vaikutuksia siihen, kuinka paljon kehon on mahdollista hyödyntää vihannesten sisältämiä vitamiineja. Tutkimuksessa selvisi, että kananmunien syöminen vihannesten seurana voi parantaa terveellisten karotenoidien imeytymistä.
Jopa yhdeksän kertaa enemmän vitamiineja
Tutkimuksessa selvitettiin sitä, millaisia vaikutuksia keitetyillä kananmunilla oli osana salaattiannosta. Tutkimukseen osallistuneet nuoret miehet söivät tutkimusta varten kolmea salaattia, joista osassa ei ollut kananmunaa lainkaan, osassa 1,5 kananmunaa ja osassa kolme kananmunaa jokaista annosta kohden. Ne tutkimukseen osallistuneet, jotka söivät eniten kananmunia osana salaattiannoksiaan, saivat 3–9 kertaa enemmän karotenoideja, kuin ne, jotka eivät nauttineet kananmunaa osana salaattejaan.
Keho hyödyntää karotenoidit A-vitamiinin muodossa, ja ne tunnetaan terveellisinä antioksidantteina. Tutkijat pitävät saatuja tuloksia erittäin lupaavina.
– Amerikkalaiset syövät liian vähän vihanneksia, ja nyt meillä on keino lisätä vihannesten ravintoarvoja. Samalla on mahdollista hyötyä keltuaisten terveysvaikutuksista, Purduen yliopiston professori Wayne Campbell kertoo.
– Ensi kerralla kun valitset irtosalaatin, harkitse kananmunien lisäämistä raakojen vihannesten joukkoon, Campbell kehottaa.
Lähde: sciencedaily.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka