Salaattiin kannattaa lisätä kananmunaa – uskomaton vaikutus

shutterstock_267167171
Tuoreen tutkimuksen mukaan kananmunia kannattaa lisätä vihersalaattiin. Shutterstock

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan keitettyjä kananmunia kannattaa syödä vihannesten seurana, jos niiden terveysvaikutuksista mielii saada mahdollisimman paljon irti.

Amerikkalaisessa Purduen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että keitetyillä kananmunilla voi olla vaikutuksia siihen, kuinka paljon kehon on mahdollista hyödyntää vihannesten sisältämiä vitamiineja. Tutkimuksessa selvisi, että kananmunien syöminen vihannesten seurana voi parantaa terveellisten karotenoidien imeytymistä.

Jopa yhdeksän kertaa enemmän vitamiineja

Tutkimuksessa selvitettiin sitä, millaisia vaikutuksia keitetyillä kananmunilla oli osana salaattiannosta. Tutkimukseen osallistuneet nuoret miehet söivät tutkimusta varten kolmea salaattia, joista osassa ei ollut kananmunaa lainkaan, osassa 1,5 kananmunaa ja osassa kolme kananmunaa jokaista annosta kohden. Ne tutkimukseen osallistuneet, jotka söivät eniten kananmunia osana salaattiannoksiaan, saivat 3–9 kertaa enemmän karotenoideja, kuin ne, jotka eivät nauttineet kananmunaa osana salaattejaan. 

Keho hyödyntää karotenoidit A-vitamiinin muodossa, ja ne tunnetaan terveellisinä antioksidantteina. Tutkijat pitävät saatuja tuloksia erittäin lupaavina.

– Amerikkalaiset syövät liian vähän vihanneksia, ja nyt meillä on keino lisätä vihannesten ravintoarvoja. Samalla on mahdollista hyötyä keltuaisten terveysvaikutuksista, Purduen yliopiston professori Wayne Campbell kertoo.

– Ensi kerralla kun valitset irtosalaatin, harkitse kananmunien lisäämistä raakojen vihannesten joukkoon, Campbell kehottaa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja