Joskus tulee tunne, että haluaa syödä jotain ihan muuta. Sydän sykkii ympäri Välimeren rantoja tehdylle ruoalle, mutta silloin tällöin ei mikään satama miellytä. Törmäsin hiukan epämääräiseen reseptiin, josta homma lähti rakentumaan.
Ananasta tulee käytettyä ruoanlaitossa hyvin harvoin. Kalaan en ole sitä koskaan yhdistänyt. Mutta annoinpa hedelmälle silti mahdollisuuden. Kylkeen marinoin lohta sake-pohjaisessa liemessä. Oikein kylmäsi, kun mietin, tuleeko tästä sellainen karibialaisen keittiön tyylinen makusotku. Lopputulema oli vinkeä. Raikas, maukas, säpäkkä ja moniulotteinen, hiukan outo. Eli juuri sitä, mitä lähdin hakemaan. Jotain ihan muuta.
VINKKI! Tämä on loistava ruoka tähderiisin käyttämiseen.
Sake-marinoitua lohta, paistettua riisiä katkaravuilla ja ananasta
2 hlölleLohi
500 g lohta
peukalonpään kokoinen pätkä inkivääriä hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
sakeaAnanas
1 kypsä ananas (tähän käytetään puolikas)
nokare voita
1 rkl chilirouhettaPaistettu riisi katkaravuilla
4 rkl seesamiöljyä
peukalonpään kokoinen pätkä inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
200 g katkarapuja
2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
5 dl kypsää, viileää riisiä
vaaleaa soijaa

