Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sake-marinoitu lohi, paistettu katkarapuriisi ja ananasta

Julkaistu 19.03.2017 19:19

Joskus tulee tunne, että haluaa syödä jotain ihan muuta. Sydän sykkii ympäri Välimeren rantoja tehdylle ruoalle, mutta silloin tällöin ei mikään satama miellytä. Törmäsin hiukan epämääräiseen reseptiin, josta homma lähti rakentumaan.

Ananasta tulee käytettyä ruoanlaitossa hyvin harvoin. Kalaan en ole sitä koskaan yhdistänyt. Mutta annoinpa hedelmälle silti mahdollisuuden. Kylkeen marinoin lohta sake-pohjaisessa liemessä. Oikein kylmäsi, kun mietin, tuleeko tästä sellainen karibialaisen keittiön tyylinen makusotku. Lopputulema oli vinkeä. Raikas, maukas, säpäkkä ja moniulotteinen, hiukan outo. Eli juuri sitä, mitä lähdin hakemaan. Jotain ihan muuta.

VINKKI! Tämä on loistava ruoka tähderiisin käyttämiseen.

Sake-marinoitua lohta, paistettua riisiä katkaravuilla ja ananasta
2 hlölle

Lohi
500 g lohta
peukalonpään kokoinen pätkä inkivääriä hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
sakea

Ananas
1 kypsä ananas (tähän käytetään puolikas)
nokare voita
1 rkl chilirouhetta

Paistettu riisi katkaravuilla
4 rkl seesamiöljyä
peukalonpään kokoinen pätkä inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
200 g katkarapuja
2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
5 dl kypsää, viileää riisiä
vaaleaa soijaa

OHJE: Keitä riisi kypsäksi tai käytä tähderiisiä. Viilennä, saa kuivahtaa.
Laita lohi astiaan, johon se juuri ja juuri mahtuu (näin säästät käytetyn saken määrää). Sekoita kulhossa yhteen inkivääriä, valkosipulia, kevätsipulia, suolaa ja pippuria ja sakea. Ota lientä talteen 2 rkl. Kaada seosta lohen päälle sen verran, että lohi kylpee siinä kunnolla, mieluiten uppeluksissa. Laita jääkaappiin ja anna marinoitua 1 h.

Tee lohen maistuessa katkarapuriisi ja ananas. Halkaise ananas pitkittäin. Leikkaa puolikkaasta hedelmästä irti kova keskiosa ja kuori varovasti. Pilko palasiksi. Kuumenna kattila tai pannu keskilämmölle. Lisää voi ja kuumenna se kuplivaksi. Lisää chilirouhe, ananaspalat ja sivuun otettu sakeliemi. Anna kypsyä, kunnes neste on haihtunut.

Kuumenna pannu. Kaada mukaan seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Pyörittele hetki. Lisää sekaan vatkattu kananmuna, kevätsipulit, riisi ja soijaa. Sekoita seosta ja lisää katkaravut. Sekoita, kunnes öljy on imeytynyt riisiin.

Kuumenna pannu tai grillipannu. Paista lohi kypsäksi, noin 3 min per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita yhteen paistettu katkarapuriisi ja ananaspalat. Annostele ja aseta riisin päälle lohifilee.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Savulohi-piparjuuri-parsarisottoFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffHäränrinta + punajuuri = tyylikäs kimppakiva
kalaruokareseptilohilohireseptiananasriisi

Tuoreimmat aiheesta

kalaruoka
  • 15.11.201909:53
    venäläinen ruoka

    Lohiseljanka

  • 21.10.201914:46
    resepti

    Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapata

  • 18.10.201909:06
    kalaresepti

    Peruna-kalapuikot

  • 25.09.201907:57
    resepti

    Filet-OMG-Fish -kalaburgeri

  • 30.08.201915:17
    kala

    Kalapiiras gnocchi-kuorrutteella