Saisiko olla alligaattoria tai sammakkoa? Tältä eksoottiset lihat maistuvat

Grillattu kana
Monien erikoisempien vaaleiden lihojen sanotaan muistuttavan maultaan kanaa. Colourbox

Moni erikoinen lihalaatu muistuttaa maultaan hyvin paljon kanaa.

”Maistuu kanalta” on muuttunut jo omaksi käsitteekseen, jolla moni saadaan maistamaan itselle tuntematontakin lihaa. Ota selvää, mitkä eksoottiset lihat muistuttavat oikeasti maultaan kanaa!

1. Sammakko

Ranskalaisena herkkunakin tunnettu sammakko ei muistuta ulkoisesti millään lailla kanaa, mutta sammakonreisien maku on hyvin samankaltainen verrattuna kanan makuun.

Kanan tapaan sammakonreisistä tulee herkullisia pienen maidossa liottamisen jälkeen ennen paistamista. Sammakonreisiä voi myös grillata tai valmistaa uunissa.

2. Viiriäinen

Viiriäinen on pienempi ja hennompi kuin kana. Viiriäisestä saa herkullista paistamalla sitä nopeasti kuumalla pannulla, jolloin siitä tulee rapeanahkaista. Viiriäinen on erinomaista myös grillattuna tai uunissa valmistettuna.

3. Kaniini

Kaniinin maku on miedompi kuin rusakon, mutta myös se muistuttaa kanaa maultaan. Kaniini on herkullista yhdistettynä suolaiseen pekoniin, valkosipuliin tai sinappikastikkeeseen. 

Kaniini kuivuu kanan tapaan helposti, joten se on omiaan esimerkiksi padassa valmistettuna.

4. Alligaattori

Alligaattori ja kana näyttävät ulkoisesti hyvin erilaisilta, mutta lihan näkökulmasta ne muistuttavat enemmän toisiaan, kuin mitä yleensä ajatellaan. Alligaattorin vaalea liha muistuttaa nimittäin niin ikään maultaan kanaa. Suomessa alligaattori on kuitenkin harvinainen herkku. Alligaattorin lihasta tulee helposti ylikypsää, jolloin se muuttuu helposti sitkeäksi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja