Saisiko olla alligaattoria tai sammakkoa? Tältä eksoottiset lihat maistuvat
Moni erikoinen lihalaatu muistuttaa maultaan hyvin paljon kanaa.
”Maistuu kanalta” on muuttunut jo omaksi käsitteekseen, jolla moni saadaan maistamaan itselle tuntematontakin lihaa. Ota selvää, mitkä eksoottiset lihat muistuttavat oikeasti maultaan kanaa!
1. Sammakko
Ranskalaisena herkkunakin tunnettu sammakko ei muistuta ulkoisesti millään lailla kanaa, mutta sammakonreisien maku on hyvin samankaltainen verrattuna kanan makuun.
Kanan tapaan sammakonreisistä tulee herkullisia pienen maidossa liottamisen jälkeen ennen paistamista. Sammakonreisiä voi myös grillata tai valmistaa uunissa.
2. Viiriäinen
Viiriäinen on pienempi ja hennompi kuin kana. Viiriäisestä saa herkullista paistamalla sitä nopeasti kuumalla pannulla, jolloin siitä tulee rapeanahkaista. Viiriäinen on erinomaista myös grillattuna tai uunissa valmistettuna.
3. Kaniini
Kaniinin maku on miedompi kuin rusakon, mutta myös se muistuttaa kanaa maultaan. Kaniini on herkullista yhdistettynä suolaiseen pekoniin, valkosipuliin tai sinappikastikkeeseen.
Kaniini kuivuu kanan tapaan helposti, joten se on omiaan esimerkiksi padassa valmistettuna.
4. Alligaattori
Alligaattori ja kana näyttävät ulkoisesti hyvin erilaisilta, mutta lihan näkökulmasta ne muistuttavat enemmän toisiaan, kuin mitä yleensä ajatellaan. Alligaattorin vaalea liha muistuttaa nimittäin niin ikään maultaan kanaa. Suomessa alligaattori on kuitenkin harvinainen herkku. Alligaattorin lihasta tulee helposti ylikypsää, jolloin se muuttuu helposti sitkeäksi.
Lähde: Foxnews.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia