Monet ovat saattaneet törmätä kuviin McDonald's-pikaruokaketjun hampurilaisaterioista, jotka ovat säilyneet pitkiäkin aikoja. Tämä islantilainen ateria näyttää hämmästyttävän hyvältä vielä kuuden vuoden jälkeenkin.
Vuonna 2009 McDonald’s-ravintolaketju lopetti toimintansa Islannissa taloudellisen tilanteen vuoksi. Antropologi Hjörtur Smárason oli yksi viimeisistä asiakkaista, joka tilasi paikallisessa ravintolassa hampurilaisen ja ranskalaiset.
Ulkoisesti hyvässä kunnossa
Kolme vuotta hampurilaisen ja ranskalaisten ostamisen jälkeen Smárason huomasi, että ateriassa ei näkynyt pilaantumisen merkkejä. Ruoassa ei ollut outoa tuoksua tai hometta.
Smárason lahjoitti aterian Islannin kansallismuseolle, joka säilytti sitä vuoden. Sittemmin ateria on siirtynyt islantilaisen hostellin säilytettäväksi. Hieman kuivalta näyttävä burgeri on nimetty viimeiseksi Islannissa myydyksi McDonald'sin juustohampurilaiseksi.
Ateria on nähtävissä islantilaisessa Bus Hostel Reykjavik -hostellissa. Aterialle on perustettu myös oma liveseuranta.
McDonald's perustelee asiaa säilytystavalla
McDonald'sin mukaan tällainen on mahdollista tietyissä olosuhteissa. Jos hampurilaista ja ranskalaisia säilytetään kuivassa ympäristössä, sen pilaantuminen on harvinaista. Home ja bakteerit eivät myöskään kasva tällaisissa olosuhteissa.
Pikaruokaketju rinnasti hampurilaisen ja ranskalaiset kuivattuun ruokaan, joka voi kestää vuosia.
Lähteet: Bus Hostel Reykjavik, Foodbeast.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.