Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säilytä ruoka turvallisesti – mikä tahansa astia ei käy

Shutterstock
Julkaistu 19.11.2014 17:30

MTV LIFESTYLE

Kaikki astiat eivät ruoan säilytykseen. Pahimmillaan vääränlaisista astioista saattaa irrota ruokaan haitallisia aineita. 

Ylijäänyt ruoka kannattaa laittaa jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan seuraavaa ruokailukertaa. Pois syömäkelpoista ruokaa ei missään nimessä kannata heittää. Mikä tahansa astia ei ole kuitenkaan tarkoitettu elintarvikekäyttöön, sillä ruokaan saattaa irrota haitallisia aineita.

Kaikissa tyhjissä pakkauksissa, joita kuluttaja voi käyttää elintarvikkeiden säilyttämiseen, on oltava merkintä "elintarvikekäyttöön" tai sitä osoittava symboli, ellei ole selvää, että pakkaus on tarkoitettu elintarvikekäyttöön. Elintarvikekäyttöön tarkoitettuja astioita voi käyttää huoletta ruoan säilytykseen.

– Usein ihmiset pelkäävät torjunta-ainejäämiä tai ruoan lisäaineita, mutta itse asiassa myös siihen kannattaisi kiinnittää huomiota, millaisesta astiasta ruoan syö tai millaisessa astiassa sitä säilyttää. Pintamateriaaleista voi helpostikin siirtyä elintarvikkeisiin kemiallisia yhdisteitä, muistutti elintarvikeylitarkastaja Minna Huttunen maa- ja metsätalousministeriöstä Eskimon ideapäivässä.

Esimerkiksi muoviastioiden kohdalla lasi- ja haarukkasymboli kertoo astian olevan soveltuva elintarvikekäyttöön. 

Tuuli Lindgren, tuuli.lindgren@mtv.fi

Lisää aiheesta:

Alumiinifoliossa piilee riski, jota moni ei ole tullut ajatelleeksiNyt tarkkana! Alumiinifoliossa piilee riski, jota kaikki eivät tule ajatelleeksiNyt tarkkana jouluruokien kanssa! Alumiinifoliossa piilee riski, jota moni ei ole tullut ajatelleeksiHS: Ethän syö tällaisia säilykeruokia? Voi aiheuttaa pahimmillaan jopa hengenvaaranAlumiinifoliossa piilee riski, jota moni ei ole tullut ajatelleeksi: Nyt tarkkana jouluruokien kanssa!Alumiinifoliossa piilee riski, jota moni ei tule ajatelleeksi: Nyt tarkkana jouluruokien kanssa!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:45
    Ruoka

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 10:21
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide