Säilytä ruoka turvallisesti – mikä tahansa astia ei käy

rasiat
Shutterstock

Kaikki astiat eivät ruoan säilytykseen. Pahimmillaan vääränlaisista astioista saattaa irrota ruokaan haitallisia aineita. 

Ylijäänyt ruoka kannattaa laittaa jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan seuraavaa ruokailukertaa. Pois syömäkelpoista ruokaa ei missään nimessä kannata heittää. Mikä tahansa astia ei ole kuitenkaan tarkoitettu elintarvikekäyttöön, sillä ruokaan saattaa irrota haitallisia aineita.

Kaikissa tyhjissä pakkauksissa, joita kuluttaja voi käyttää elintarvikkeiden säilyttämiseen, on oltava merkintä "elintarvikekäyttöön" tai sitä osoittava symboli, ellei ole selvää, että pakkaus on tarkoitettu elintarvikekäyttöön. Elintarvikekäyttöön tarkoitettuja astioita voi käyttää huoletta ruoan säilytykseen.

– Usein ihmiset pelkäävät torjunta-ainejäämiä tai ruoan lisäaineita, mutta itse asiassa myös siihen kannattaisi kiinnittää huomiota, millaisesta astiasta ruoan syö tai millaisessa astiassa sitä säilyttää. Pintamateriaaleista voi helpostikin siirtyä elintarvikkeisiin kemiallisia yhdisteitä, muistutti elintarvikeylitarkastaja Minna Huttunen maa- ja metsätalousministeriöstä Eskimon ideapäivässä.

Esimerkiksi muoviastioiden kohdalla lasi- ja haarukkasymboli kertoo astian olevan soveltuva elintarvikekäyttöön. 

Tuuli Lindgren, tuuli.lindgren@mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja