Saatko päänsäryn punaviinistä? Tästä se voi johtua
Syy siihen, että punaviinistä aiheutuu päänsärky voi olla yllättävän yksinkertainen.
Moni kokee punaviinin juomisen laukaisevan päänsäryn, joka muistuttaa itsestään pahimmillaan koko seuraavan päivän. Tiesitkö, mistä tämä saattaa johtua?
Päänsäryn syynä tummien rypäleiden kuoret?
Punaviini valmistetaan rypäleistä siten, että rypäleiden kuoret käyvät läpi valmistusprosessin, eikä niitä erotella rypäleistä etukäteen, vaan vasta käymisen jälkeen. On epäilty, että punaviinistä aiheutuva päänsärky voi johtua nimenomaan viinin käymisen ajan valmistuksessa mukana olevista, tummien rypäleiden kuorista.
Valkoviinin valmistuksessa rypäleiden kuoret poistetaan viinistä jo ennen käymisprosessin alkua, eli tämä voisi selittää sen, miksi valkoviinistä ei välttämättä saada samanlaisia jälkioireita kuin punaviinistä.
Lähteet: Mitt Kök, Terveyskirjasto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan