Jokaisen samppanjan ystävän kannattaa tiedostaa, että tämä kuohujuoma ei läheskään aina kestä säilytystä, vaan se tulisi nauttia mahdollisimman pian ostohetkestä.
Samppanja tunnetaan ylellisenä juhlajuomana, ja pullo poksautetaan auki yleensä silloin, kun siihen todella on syytä. Kuka nyt haluaisi tuhlata hyvän pullon tuikitavallisena arkipäivänä?
The Daily Meal -sivusto kannustaa kuitenkin juhlistamaan pieniä asioita, sillä samppanjaa ei sivuston mukaan kannata säilöä kaapin perällä liian pitkäksi aikaa. Toisin kuin monien viinien kohdalla, samppanja ei läheskään aina parane vanhetessaan – päinvastoin!
Jos säilöt samppanjaa kaapissasi liian pitkään, maku ei välttämättä vastaa lainkaan sitä, mitä hienolta juomalta oikein odotit.
"Jos samppanjan tuottaja tietäisi, että..."
Tieto samppanjoiden pilaantumisesta saattaa hämmentää, sillä monesti kuuluu puhuttavan vuosikerta- eli vintage-samppanjoista. Tämän viinin ystävän kannattaa kuitenkinkin muistaa, että tavallisen vakiosamppanjan ja vuosikertasamppanjan välillä on selvä ero.
Vakiosamppanjat sekoitetaan vuosittain kymmenistä tai jopa sadoista eri viineistä. lähes poikkeuksetta paremmin ikääntymistä kestävistä Chardonnay- ja Pinot Noir -lajikkeista.

