Säästä rahaa ruokaostoksilla – 5 helppoa vinkkiä

Ovatko kauppareissusi ennalta suunniteltuja? Hyödynnätkö keittiössä kaikki raaka-aineet aina loppuun asti? Kuinka usein syöt ulkona? Poimi vinkit arjen säästöihin!

Kiinnittämällä huomiota oikeisiin seikkoihin arjessa, voi jokainen säästää rahaa uusien ruoanlaittorutiinien ja entistä paremmin suunniteltujen kauppareissujen myötä.

Ravintolarutiinit tarkasteluun

Jos ulkona tulee syötyä useammin kuin kerran viikossa, kannattaa kiinnittää huomiota kustannuksiin, joita ravintolalaskut kokonaisuudessaan aiheuttavat. Toiset syövät suunnitellusti ulkona usein, mutta jos ravintolaan tulee hakeuduttua siksi, että ruoanlaittorutiinit eivät toimi kotona, kannattaa paneutua säästämisen nimessä omien rutiinien kohentamiseen.

Kirjoita ostoslista

Kun ruokakaupassa on mukana ostoslista, on helpompi jättää heräteostokset kaupan hyllylle. Kun tavoitteena on säästäminen, kannattaa kuitenkin olla valmis tekemään muutoksia ostoslistaan, jos lähikaupassa on odottamattomia tarjouksia.

Käytä vihannekset kokonaan

Moni heittää nuutuneet vihannekset ja hedelmät pois, vaikka ne sopisivat hieman kärsineestä ulkonäöstään huolimatta vielä moneen ruokalajiin. Jos tavoitteena on säästäminen, kannattaa miettiä kahteen kertaan ennen kuin heittää ruokaa roskiin. Parhaimmillaan jääkaapin perukoille jääneistä jämistä voi valmistaa useamman päivän ruoan.

Siivoa jääkaappi

Jääkaapissa on hyvä pitää yllä selkeää järjestystä siksi, että aterioiden suunnitteleminen on huomattavasti helpompaa silloin kun on tietoinen jääkaappinsa sisällöstä. Jos ruoka-aineita siirtää pois alkuperäisistä pakkauksista, kannattaa suosia läpinäkyviä säilytysastioita, sillä silloin on helpompi saada kokonaiskuva jääkaapin tai kuivakaapin sisällöstä.

Älä heitä kuivunutta leipää pois

Yksi kotikeittiöiden vähiten hyödynnetyistä raaka-aineista on kuivahtanut leipä. Älä suinkaan heitä kuivuneita leivänkantoja pois, vaan hyödynnä niitä esimerkiksi osana korppujauhoja tai krutonkeja. Kiireessä kuivahtaneet leivänpalat voi säilöä myös pakkaseen.

LUE MYÖS:

Lähde: Foxnews

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja