Säästä aikaa keittiössä – kiinnitä huomiota työskentelytapoihisi

leikkuulauta
Shutterstock

Leikkaatko kasvikset aina tylsällä veitsellä? Monet pieneltä tuntuvat asiat voivat viedä yllättävän paljon turhaa aikaa.

Kiireisenä arkena ruoanlaiton haluaisi sujuvan ongelmitta. Kiinnitä huomiota omiin ruoanlaittotapoihisi ja säästä aikaa.

Luota omaan makuusi

Mittaatko aina kaikki ainesosat reseptin mukaan? Ainesosien tarkka mittaaminen voi olla hyödyllistä esimerkiksi leivonnassa, mutta ruoanlaitossa se vie vain ylimääräistä aikaa. Ruoanlaitossa tärkeintä on hyvä maku, ja omiin makuaisteihin kannattaakin luottaa. Ruoanlaittoa voi nopeuttaa esimerkiksi maustamalla ruoan omien mieltymysten mukaan tarkkojen mittojen sijasta. 

Jos kuitenkin haluat mitata ainesosat tarkkaan, tee se ennen ruoanvalmistusta. Valmiiksi kippoihin mitatut ainesosat on helppo lisätä ruoan sekaan, eikä aikaa kulu tuotteiden ja mittojen etsimiseen. Voit myös opetella hyödyllisiä silmämääräisiä mittoja. Esimerkiksi yksi ruokalusikallinen vastaa noin peukalon kärjen kokoa.

Aloita valmistus lisukkeista

Vaikka reseptit usein kehottavatkin aloittamaan ruoanvalmistuksen lihan käsittelystä, säästä työtä ja aikaa pilkkomalla kasvikset ensin. Lihan valmistelu ennen muita raaka-aineita vaatii sitä, että sinun täytyy pestä huolellisesti kätesi, sekä leikkuulauta ja veitsi ennen kasviksiin siirtymistä. Kasvisten pilkkominen ei vaadi välineiden tarkkaa puhdistusta, ja valmiiksi pilkotut raaka-aineet on helppo lisätä pannulle.

Ota myös huomioon, että monet raaka-aineet, kuten kalat kypsyvät todella nopeasti. Tällöin ruoanvalmistus on hyvä aloittaa lisukkeista, ja jättää nopeasti kypsyvä raaka-aine viimeiseksi. Näin saat kaikki raaka-aineet oikean kypsyisinä.

 Lähde: Huffingtonpost

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja