Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säästä aikaa keittiössä – kiinnitä huomiota työskentelytapoihisi

Shutterstock
Julkaistu 06.05.2015 09:24
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Leikkaatko kasvikset aina tylsällä veitsellä? Monet pieneltä tuntuvat asiat voivat viedä yllättävän paljon turhaa aikaa.

Kiireisenä arkena ruoanlaiton haluaisi sujuvan ongelmitta. Kiinnitä huomiota omiin ruoanlaittotapoihisi ja säästä aikaa.

Luota omaan makuusi

Mittaatko aina kaikki ainesosat reseptin mukaan? Ainesosien tarkka mittaaminen voi olla hyödyllistä esimerkiksi leivonnassa, mutta ruoanlaitossa se vie vain ylimääräistä aikaa. Ruoanlaitossa tärkeintä on hyvä maku, ja omiin makuaisteihin kannattaakin luottaa. Ruoanlaittoa voi nopeuttaa esimerkiksi maustamalla ruoan omien mieltymysten mukaan tarkkojen mittojen sijasta. 

Jos kuitenkin haluat mitata ainesosat tarkkaan, tee se ennen ruoanvalmistusta. Valmiiksi kippoihin mitatut ainesosat on helppo lisätä ruoan sekaan, eikä aikaa kulu tuotteiden ja mittojen etsimiseen. Voit myös opetella hyödyllisiä silmämääräisiä mittoja. Esimerkiksi yksi ruokalusikallinen vastaa noin peukalon kärjen kokoa.

Aloita valmistus lisukkeista

Vaikka reseptit usein kehottavatkin aloittamaan ruoanvalmistuksen lihan käsittelystä, säästä työtä ja aikaa pilkkomalla kasvikset ensin. Lihan valmistelu ennen muita raaka-aineita vaatii sitä, että sinun täytyy pestä huolellisesti kätesi, sekä leikkuulauta ja veitsi ennen kasviksiin siirtymistä. Kasvisten pilkkominen ei vaadi välineiden tarkkaa puhdistusta, ja valmiiksi pilkotut raaka-aineet on helppo lisätä pannulle.

Ota myös huomioon, että monet raaka-aineet, kuten kalat kypsyvät todella nopeasti. Tällöin ruoanvalmistus on hyvä aloittaa lisukkeista, ja jättää nopeasti kypsyvä raaka-aine viimeiseksi. Näin saat kaikki raaka-aineet oikean kypsyisinä.

 Lähde: Huffingtonpost

Lisää aiheesta:

Viisi syytä, miksi kotona valmistettu keitto epäonnistuu – kiinnitä huomiota näihin vaiheisiinTämä tapa jokaisen ruoanlaittajan tulisi opetella – oletko sinä käyttänyt ravintolakeittiöistä tuttua metodia?Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"7 virhettä, joihin moni sortuu pakastevihannesten kanssa – ethän tee näin?Viisi ruoanlaittotapaa, jotka pilaavat ruokasi huomaamatta – näistä kannattaa luopua välittömästi!Säästä yli 800 euroa vuodessa helposti – tee nämä muutokset ruokarutiineihisi
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • Eilen09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!