Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruskean kastikkeen valmistus – varo virhettä, joka tekee soosista paakkuista!

Lehtikuva
Julkaistu 01.02.2017 17:32
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruskea kastike on kastikkeiden klassikko, jonka valmistaminen kannattaa opetella!

Kun haluat valmistaa maukasta ruskeaa kastiketta, voin ja jauhojen suhde on avain täydelliseen lopputulokseen.

Roux ratkaisee

Monen kastikkeen valmistus lähtee rouxista, eli voin ja jauhojen suhteesta litraa nestettä kohden. Suurin osa peruskastikkeista suurustetaan tämän voi-jauhoseoksen avulla. Roux sisältää aina saman verran jauhoja kuin voita, ja niiden määrä ratkaiseekin sen, mitä kastiketta ollaan valmistamassa. 

Lisää neste lämpimänä!

Ruskeaa kastiketta valmistettaessa jauhojen ja voin suhde on sama. Litraa kohden nestettä laitetaan pannulle 1 desilitra voita ja 1 desilitra jauhoja. Jauhoja ruskistetaan pannulla voissa, jotta kastike saa kauniin värinsä. Jauhoja tulee myös sekoittaa ruskistettaessa. Pannu ei saa olla liian kuuma, jotta jauhot eivät pala.

Lisää seoksen sekaan kuuma neste pikku hiljaa ja sekoita hyvin. Ota huomioon, että nesteen tulee olla voi-jauhoseosta kuumempaa, jottei kastikkeeseen muodostuisi paakkuja. Ruskea kastike valmistetaan perinteisesti veteen, mutta voit lisätä lopussa joukkoon myös esimerkiksi kermaa täyteläisyyttä antamaan. Nestettä voi myös maustaa lihaliemellä, tai sitten perinteisesti suolalla ja pippurilla. 

***

0:34Porkkanainen jauhelikastike

Makuja
Toimittajan kuva
Petra Tuominen
MTV Uutiset

Petra Tuominen työskentelee MTV Uutisissa ruokatoimittajana.

Tuomisen vastuulla ovat Makuja-ruokasivuston uutiset ja reseptit sekä Huomenta Suomen ruokasisällöt.

Voit olla Tuomiseen yhteydessä esimerkiksi ruoka-, juoma-, ravintola- ja reseptiaiheisiin juttuvinkkeihin liittyen.

Lisää aiheesta:

Teetkö näin, kun valmistat kastiketta? Jokaisen kotikokin olisi osattava!Oletko jo kokeillut? Yhdellä raaka-aineella parannat esimerkiksi perunoiden makua huomattavastiOsaatko tehdä ruskean kastikkeen? Moni sortuu yksinkertaiseen virheeseen – tässä oikea tapaParas ja helpoin tapa valmistaa ruskea kastike – oletko sinäkin tehnyt sen väärässä järjestyksessä?Tyypillinen virhe tekee soosista paakkuista – ethän sorru tähän ruskean kastikkeen valmistuksessa? Ruskea kastike – näin valmistat sen oikein ja saat siitä takuuvarmasti ruskeaa!

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:44
    Jouluruoka

    Ihanan mehevää! Kreetta Ahosen grillattu kinkku hurmaa – katso ohje, joka ei ole hätäisille

  • 11:56
    Jouluruoka

    Oletko hoksannut tehdä näin joululaatikoille? "Tosi helppo tapa"

  • 06:51
    Jouluruoka

    Imanin ja Leenan helppo dippi on hitti vuodesta toiseen – suosio taattu joulupöydässä!

  • Eilen20:52
    Takaisinvedot

    Elonen vetää pitkoja myynnistä – allergiavaara

  • Eilen18:53
    Jouluruoka

    Suolakurkkutorttuja ja piparisipsejä: Makuraati arvioi joulun erikoisimmat hittiherkut