Ruotsissa kohistaan överipullasta: ”Älkää tuhotko perinteitä”
Ruotsalaisen kauppaketjun uutuustuote on herättänyt ihmisten keskuudessa voimakkaita tunteita.
Laskiaispullat eli semlorit ovat naapurimaassamme niin suosittuja, että kahviloissa ja leipomoissa myydään niitä hyvissä ajoin ennen juhlapäivää – ja usein pitkälle sen jälkeenkin. Kuuleman mukaan osa ruotsalaisista nauttii pullia aina joulusta pääsiäiseen saakka.
Tuttujen pullien lisäksi ruotsalaiset ovat tunnettuja myös erilaisista innovaatioista, joita laskiaispulliin liittyy. Vuonna 2015 maan ehdoton hitti oli Tössebagerietin laskiaiswrap, kun taas viime vuonna puhutuin pulla oli prinsessaleivoksen ja laskiaispullan yhdistävä "prinsess-semla".
Tältä näyttää prinsess-semla Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Tämä vuosi ei ole poikkeus, sillä nyt maassa kohistaan aivan uudesta luomuksesta, joka on jakanut ihmisten mielipiteet selvästi kahtia.
Kyseessä on nimittäin ”overload semlasta”, joka kätkee sisäänsä kermavaahdon lisäksi nutellaa ja palan suklaakakkua. Siis kakkua ja pullaa kastikkeineen samassa paketissa.
Ihmiset raivoissaan uutuustuotteen nimestä
Maxi ICA -kauppaketjun Facebookissa jakama kuva on kerännyt runsaasti kommentteja niin puolesta kuin vastaan. Kommenteista käy hyvin ilmi se, kuinka tärkeä asia laskiaispulla ruotsalaisille todellisuudessa oikein on. Osa ihmisistä on raivoissaan siitä, että kauppaketju käyttää kyseisestä leivonnaisesta nimeä laskiaispulla, vaikka sillä ei ole heidän mukaansa mitään tekemistä perinteisen laskiaispullan kanssa.
– Tämä ei ole mikään hiton laskiaispulla. Kutsu sitä joksikin muuksi. Älkää tuhotko perinteitä, eräässä kommentissa todetaan.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Osa ihmisistä on lisäksi sitä mieltä, että tämä kyseinen tuote lisää liikalihavuutta ja muitakin terveysongelmia.
Onneksi myös uutuudesta innostuneita ihmisiä löytyy, ja moni kommentoija onkin luvannut maistaa erikoiselta kuulostavaa yhdistelmää ensitilassa. Mitä mieltä sinä olet, pysyykö tämä pulla mielestäsi hyvän maun rajoissa?
Lähteet: Newsner, VisitSweden
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia